Działa mi tylko Google, Youtube i inne usługi Google. Poza tym strony nie działają.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 153
  • 520
  • 0

Działa mi tylko Google, Youtube i inne usługi Google. Poza tym strony nie działają.

A musi być 1.1.1.1? Przy 8.8.8.8 to samo?

• 32
  • 125
  • 0

Orange popsuł mój telefon, nie poczuwa się do odpowiedzialności i nadal bierze moje pieniądze

@j131 Dokładnie tak zrobiłem, toczka w toczkę. Patrz zrzuty ekranu.

• 32
  • 125
  • 0

Orange popsuł mój telefon, nie poczuwa się do odpowiedzialności i nadal bierze moje pieniądze

@Lilienne Możesz jaśniej? Nie mam backgroundu w IT, nie mam pojęcia o czym piszesz. 1.1.1.1 to nazwa apki od Cloudflare, dzięki której mogę normalnie korzystać z internetu na telefonie. Idealnie byłoby, gdybym nie musiał jej używać. I nie rozwiązuje to problemu z pracowym lapkiem (gdzie nie mogę zainstalować 1.1.1.1).

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3181
  • 13971
  • 80

@CorvusCoraxWbrew pozorom mamy progres. Teraz odcięło Cię od sieci.  Wcześniej coś tam działało ale słabo. Teraz mamy IPv4 i na 1 rzut oka APN jest ok.  To ważna informacja i bardzo dobrze, że nie masz sieci. Będzie prościej zrobić dalsze testy.  Usunąłeś z telefonu wszystkie profile VPN?

Screenshot_20260104-194248.png

• 32
  • 125
  • 0

@atlas_cudow O, to dobra wiadomość. Progres mi się podoba 🙂 Nie mam w telefonie żadnej usługi VPN, i przy testach - jak sugerowaliście - miałem wyłączoną apkę Cloudflare 1.1.1.1.

Screenshot_20260104-194546.png

• 153
  • 520
  • 0

Internet masz od Orange wiec nie musisz używać DNS Clloudflare do nawiązania połączenia. To nie adres apki tylko serwera Cloudflare tłumaczacego wpisywane przez Ciebie adresy na adresy IP. Podany przeze mnie 8.8.8.8 to adres DNS Google ale na razie wycofuję się bo @atlas_cudow walczy z problemem w bardziej zaawansowany sposób ode mnie wiec nie będę się wcinać. To byla taka mała podpowiedź bo moze jest jakiś błąd w tlumaczeniach nazw na adresy IP lub dodatkowo jeszcze coś.co uniemożliwia połączenie przez transmisję danych jak ręcznie skonfigurowany profil.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3181
  • 13971
  • 80

@LilienneBez przesady 🙂 To zwykle klikanie po telefonie:)

@CorvusCoraxWyłącz jeszcze ten hotspot. Rozumiem, że docelowo będziesz go używał ale taki hotspot to tak naprawdę router. Telefon wtedy rozdaje IP'ki . Może robi się jakiś konflikt.?

• 153
  • 520
  • 0

Jeszcze jak nie pomoże moze warto rozważyć reset ustawień sieciowych transmisji danych do wartości domyślnych.

• 32
  • 125
  • 0

Po skonfigurowaniu APN-ów, i restarcie telefonu nie włączałem hotspota, także zrzuty przedstawiają sytuację z wyłączonym hotspotem.

• 32
  • 125
  • 0

@Lilienne Też wielokrotnie testowane, teraz właśnie korzystam z domyślnych ustawień (po resecie) - bez apki 1.1.1.1 internetu nie ma (znowuż - poza stronami/usługami Google).