- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak pisze na Blogach Orange Michał Rosiak, cyt.:"Bez zbytnich wstępów - jeśli dostaliście bądź niebawem dostaniecie takiego SMSa, jak na obrazku, od nadawcy "INFORMACJA" bądź "INFORMATOR" - absolutnie na niego nie odpisujcie. To nie jest wiadomość od nas i jej jedynym celem jest wyciągnięcie od Was kasy. Być może sporej kasy. Według naszych informacji od wczoraj bardzo wielu z Was znalazło się w polu zainteresowania cyber-przestępców. Tym z naszych klientów, którzy nieopatrznie dali się złapać na podstęp przestępców, pieniądze zostaną zwrócone.". UWAŻAJCIE!!!!!!!!!!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Teraz szaleją z smsami informującymi o włączeniu LTE za 30,75. Każą sobie odesłać smsa na nr 92550 o treści Free a potem jeszcze jednego z otrzymanym kodem. Łącznie chcieli klientkę naciągnąć na 61,50. Chwała tej klientce, że zamiast odesłać to zadzwoniła do nas. Uważajcie kochani. Sms był wysłany z numeru 504903xxx
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange ostrzega przed smsem który jest oszustwem!!!
Ciekawe w jaki sposób naciągacz trafia w poprawne numery klientów... ma generator, czy wpisuje jak leci i skąd wysyła...? to drugie już powinno dać się ustalić przy współpracy służb Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety dla niektórych to biznes. Ostatnio (z miesiąc temu) dostałem telefon od jakiejś osoby, że przez pomyłkę podała mój numer w banku i potrzebuje PIN. A to był PIN do aktywacji smsów mt. I nawet nie chciała się rozłączyć, dopóki nie postraszyłem policją.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85, dlaczego akurat z Playa, a nie z Orange gdzie tez są SMS bez limitu? Orange blokuje jak wysyłasz wiecej SMS?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kilka lat temu wysyłałem reklamy w ten sposób 🙂
czy zaproszenia na jakieś koncerty/eventy
Orange po wysłaniu koło 1000 smsów w godzinę blokuje prepaidy
chyba że ma się zgodę na ruch m2m, ale na prepaid nikt mi kilka lat temu nie wyraził, nie wiem jak jest teraz
A co do Playa - nie powiem skąd wiem, wystarczy pogooglować temat 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85, no 1000 SMS w godzinę to na pewno podejrzenie SPAMU. Ale Orange chyba nie blokuje jak wyślesz w godzinę 50 SMS? Play tez blokuje spamy. I jak tu korzystac z usług jak mogą Ci zablokować 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przecież nie chodzi o to jak ktoś to robi, tylko żeby mu w tym przeszkodzić... gdyby większa grupa osób wskazała nadawcę, można zgłosić sprawę wyłudzeń do "organów"
Oczywiście trzeba ostrzegać ludzi żeby bez zastanowienia nie odpowiadali na takie wiadomości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak nie e-fakury to teraz sms od sieci #1cos na temat Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za informację oraz za ostrzezenie dla innych użytkowników... Pozdrawiam...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »