- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oferta z allegro lepsza niż oferta orange?
Jak to jest, że na allegro sprzedają karty sim (do Orange! nie wspominam nawet o konkurencji) które mają internet ważny do końca obecnego roku a nawet do kwietnia następnego a próbując załatwić jakiś pakiet długoterminowy na karcie z którą przeniosłem do Orange dwa lata temu okazuje się, że można dostać internet za doładowanie (100zł) na 5 miesięcy, lub kupić na miesiąc w nieopłacalnej cenie 2GB za 12zł ewentualnie 100gb za 100zł ale tylko na 100dni (jakaś kpina).
Z tego wszystkiego 100zł na 5 miesięcy wygląda najlepiej bo przecież pieniądze zachowujesz na koncie, ale co jeśli konto mam już doładowane i nie potrzebuję doładowywać taką kwotą?
Do tego zmiany w "rok ważności konta":
Rozwiązanie całkiem ciekawe kiedy chcesz dzwonić ale nie chcesz, żeby ktoś mógł się dodzwonić..
z tym, że
Tak więc lepiej będzie, żebym płacił te 100zł co 5 miesięcy czy znajdzie się coś lepszego?
Mogę odbierać połączenia do lipca czy do marca?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Obecnie jest legalna promocja by mieć na rok (dosłownie na rok a nie przedłuża za każdym razem o rok). Trzeba przenieść numer z innej sieci do oferty Orange Free na kartę (przez salon lub www). Na karcie startowej masz 2GB na start ważne rok, jeśli nie zmieniasz taryfy promocja łączy się z bonusem za doładowania.
Ps. Ukryj dane osobowe na screenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jedno i drugie to kombinowanie.
Z tym, że przenosząc numer z orange do innej sieci a następnie z powrotem tracę staż - jeśli ma wgl jakiekolwiek znaczenie w tej sieci bo w sumie widzę że nie ma.
Równie dobrze można przenieść się do innej i nie wracać lub wrócić za rok jeśli polityka konkurencji jest podobna (bonusy dla przenoszących numer).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tylko, że płatność 25-40zł miesięcznie mija się z celem jak dla mnie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja bym osobiście nie pokusił się na zakup karty na allegro- nie wiem ile w tym prawdy ,ale na jednym z forum jest mowa o tym ,że Orange wyrywkowo banuje takie karty - więc interes według mnie marny.
I tutaj w sumie nawet nie dziwię się w niczym operatorowi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dawniej kupowałem karty na allegro i nie było absolutnie żadnych problemów a w większości przypadków nadal w dużym interesie sprzedających jest aby nie mieć negatywnych opinii więc dotrzymują umów/ wymieniają towary.
Z tego co czytałem karty są sprzedawane niezarejestrowane.
Co z moimi połączeniami przychodzącymi mam się przejmować czy dopiero za pół roku?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś