Niesłusznie naliczona opłata za transfer danych

ROZWIĄZANE

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 3
  • 0
  • 0

Witam,

doładowałam telefon i dostałam 15 GB internetu w ramach bonusu przy doładowaniu za 30 zł.

Telefon doładowałam  o godz. 18:20. Potwierdzenie sms przyszło o 18:23.

smssms

Po czym włączyłam internet.

O 18:24, jak widzę po historii pobrano mi 5,75 zł z konta za transfer internetu!!!

Z jakiej racji???

Oj nieuczciwie Drogi Orange.

transfer orange.PNG

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33095
  • 40647
  • 1403

A kiedy dotarl sms o przyznaniu bonusu na internet? Bonus wpływa w ciągu 24 h od doładowania.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33095
  • 40647
  • 1403

A kiedy dotarl sms o przyznaniu bonusu na internet? Bonus wpływa w ciągu 24 h od doładowania.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2322
  • 6952
  • 225

Widocznie transfer danych został włączony przed dodaniem bonusu, który może być przyznany w terminie 24h. Najlepiej sprawdzić kodem czy jest bonus już przyznany *101*01#

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 3
  • 0
  • 0

o przyznaniu bonusu sms dotarł 18:34.

Przeczytałam regulamin. Rzeczywiście jest napisane, że może minąć 24 h zanim uaktywnią bonusu.

Mimo to uważam, że to trochę nieuczciwe, że bonus nie jest aktywny od razu po doładowaniu

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33095
  • 40647
  • 1403

To skontaktuj się z BOK http://orange.pl/kontakt -moze akurat Ci zwrócą te parę złotych.

Akurat termin wynika ze spraw technicznych więc chyba predko nic się nie zmieni. A ostatnio się promocji po doładowaniu namnożyło więc to trochę trwa.
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Widać na wykazie, że trwa sesja internetowa. Trzeba zawsze wyłączyć neta, potem zasilić i czekać na bonus. Po przyznaniu włączyć dane w urządzeniu ponownie, by naliczało jak trzeba.