- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Naprawdę 4 zł dla Orange to majątek?
Dzisiaj dopiero dostrzegłem, że Orange daje te dodatkowe GB w opcji NL dopiero od pakietu za 35 zł a pakiet za 31 zł jest osierocony z tych dodatkowych GB.
Naprawdę bardzo nie fajnie to wygląda...
Mogli dorzucić chociaż jakieś 100 GB, bo tak jak to ustawili teraz... to jawne nakłanianie klientów na ten droższy pakiet.
Jakaś taka wyraźna chciwość przemawia niestety z tego.
Dziwne posunięcie.
Co o tym sądzicie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/orange-polska-szacuje-ze-mialo-804-mln-zl-ebitdaal-w-iv-kw-po...
Czyli jest wzrost kosztów, bo np. inflacja, ale ty też teoretycznie zarabiasz więcej, a jakość usług w Orange rośnie (np. wprowadzono 5G NSA, a "niedługo" będzie SA). Orange jest też jednym z większych płatników podatków w Polsce.
Tu trochę liczb
https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/orange-polska-szacuje-ze-mialo-804-mln-zl-ebitdaal-w-iv-kw-po...
https://biuroprasowe.orange.pl/wp-content/uploads/2024/10/Kto-placi-najwiecej-CIT-u.pdf
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@klient5 jeżeli nie jest to dla Ciebie Majątek, to przecież możesz skorzystać z oferty Orange wykopując wyższy pakiet. Taką ofertę posiada operator i oferuje klientom. Ty decydujesz, z jakiej oferty chcesz skorzysta bądź nie.
Aktywując pakiet NL dostajesz podwojoną ilość GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@klient5 W zasadzie jedyne co możesz zrobić, to dodać swój pomysł na modyfikację pakietu, w dziale pomysłów:
https://nasz.orange.pl/t5/Pomys%C5%82y/idb-p/Nasz-Orange-Pomysly
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@klient5Orange to nie instytucja charytatywna. Mają takie cenniki jakie mają i zawsze można zmienić operatora,
To co nazywasz chciwością to jest działalność zarobkowa. Taki jest ich cel istnienia.
Jak dają jakieś promocję to "się nam to przecież należy", a jak nie dają to zaraz leci "złodzieje, chciwcy, oszuści"...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie napisałem, że są oszustami, tylko bardzo to niefajne posunięcie, zostawić jeden najniższy pakiet bez promocji a na kolejnych bardzo duże bonusy, których i tak nikt nie wykorzysta na maksa.
Jeśli uważacie, że wszystko jest OK to nie ma sprawy.
Dzięki za opinie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@klient5 tu się z Tobą zgodzę. Dlatego wybrałem niższy pakiet bez promocji, gdzie ilość GB w zupełności mi wystarcza. Jak komuś potrzeba więcej GB, to nic na przeszkodzie nie stoi, aby wybrać pakiet wyższy z promocjami i większą ilością GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mnie się nie podoba anulowanie pakietu tygodniowo za 7 zł z przyrostem GB +1 co odnowienie. Mogę to zaakceptować lub nie. Tymczasowo zaakceptowałem i siedzę na pakiecie za 31 zł, bo mam zachomikowane dziesiątki TB, ale kiedy je zużyję, to przejdę do konkurencji, chyba że Orange mnie jakoś zachęci do pozostania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pewnie następny krok to 1 zł za minutę połączenia i likwidacja NL za 31 zł...bo, muszą być podwyżki.
Za to jak było 6 - 10 Mb/s, tak jest dalej u mnie po zaplanowanych robotach na nadajniku i niespodziewanych awariach, kiedy kilka dni w ogóle nie można było korzystać z opłaconej usługi.
Kto by pomyślał, że wrócimy do czasów, kiedy będziemy mieli stawkę 1 zł za minutę połączenia (tak, pewnie nas to czeka niedługo), gdzie przecież minuta w pakiecie jest równa chyba jakiemuś ułamkowi grosza przy wykupieniu za 31 zł.
A czy ta minuta połączenia jest tak droga, bo wówczas obsługują ją złote anteny a jak leci po pakiecie to zwykłe ołowiane;)?
Czyli 31 zł za 31 minut połączenia złotymi antenami kontra 31 zł za pakiet z 44 640 minut...ołowianymi.
Nie ma uzasadnienia inna opcja;)
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »