Nie można wyświetlić tego widżeta.

Naprawdę 4 zł dla Orange to majątek?

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20349
  • 58778
  • 799

@klient5 słusznie zauważasz, że ceny idą w górę. Wszędzie są podwyżki. Operator ponosi koszty działalności, więc musi odpowiednio skalkulować ceny swoich usług, aby nadal zarabiać. Po to prowadzi działalność. My użytkownicy albo wybieramy usługi Orange, albo innego operatora. Jeśli usługi Orange nie odpowiadają, to zawsze można wybrać innego operatora. Podejrzewam, że jak by nie było pakietu za 31 zł, tylko za 35 z promocyjnymi dodatkowymi GB, to nawet nie było by tematu. konkurencyjna magentowy operator ma najniższy pakiet za 35 zł już z promocyjnymi dodatkowymi GB. Możesz przecież sprawdzić konkurencję.

Dla mnie odpowiada pakiet za 31 zł, bo nawet jak sam zauważyłeś, dodatkowych promocyjnych GB nie sposób wykorzystać. Do tego dochodzi aktywacja w aplikacji, gdzie GB są podwajane i to w zupełności wystarczy na potrzeby przeciętnego użytkownika. Ja nawet tego nie wykorzystuję.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 356
  • 1257
  • 8

No właśnie, to nie jest podwyżka z 31 na 35, to jest obniżka z 35 na 31 😉 Tak mówią optymiści, a realiści pamiętają pakiet za 25 zł [*].

4 zł to jest olbrzymia kwota dla Orange, który analizuje roczna stawkę ARPU
https://delante.pl/definicje/arpu/

Prepaid zaniża średnią dochodu z użytkownika, stąd wniosek, że prepaid jest po pierwsze tani, po drugie dla wrażliwych cenowo
https://www.telepolis.pl/index.php/wiadomosci/orange-wyniki-finansowe-za-2024-rok

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1987
  • 8686
  • 72

Ogólnie oczekujemy niskich/niższych cen i jednocześnie inwestycji w zasięg, w pojemność sieci, w nowe usługi - przy rosnących kosztach energii, pracy, itd. Co tu może się nie spiąć? 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 125
  • 365
  • 2

Wile osób rezygnuje z Orange na kartę, nie ma w sumie już właściwie wielkich korzyści, które były jej mocną stroną.

Zlikwidowali te przemawiające za tą siecią, pakiet NL za 1 zł widać nie był im na rękę, więc wielu w takim razie nie jest już z nimi po drodze.

Teraz zrównali się właściwie z innymi telekomami, nie oferując nic specjalnego, a i zrównali się cenowo z konkurencją.

W sumie jest to chyba im na rękę, nie będą im zaniżać słupków wydajności z jednego klienta, kiedy się tych klientów pozbędą.

Niestety płonne ich nadzieje, że karciarze przejdą na abonament, ponieważ przecież oni chcą być w ofercie właśnie na kartę a nie na abonament.

Ale tego chyba nie rozumieją w Orange, skoro ulepili takie zmiany w tej ofercie.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 583
  • 1140
  • 4

Będąc długoletnim klientem na kartę, dzisiaj przeniosłem dwa numery do plusa i to beż mrugnięcia okiem...

Tu nie ma sentymentów... Jeśli orange robi takie zmiany... to PA!!!

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20349
  • 58778
  • 799

Mimo, że Orange robi takie zmiany, ja jednak zostaję, ze względu na zasięg w mojej lokalizacji jak i miejscu pracy. O zielonym to nawet nie chcę słyszeć, bo obecnie mają zasięg gorszy niż fiolet. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1987
  • 8686
  • 72

@piotrKawiorynapisał(-a)

Będąc długoletnim klientem na kartę, dzisiaj przeniosłem dwa numery do plusa

To zupełnie inaczej niż robi większość wg statystyk UKE. 🙂 Obserwując od strony technicznej (rozwoju sieci) orange vs zieloni to... zawsze możesz wrócić. 🙂

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 28
  • 75
  • 0

Po prostu Orange ma te nolimity pomieszane. Lepiej byłoby żeby nie byłoby tych promocji typu 3600gb przez rok tylko od razu pakiet 31 zł 45gb, pakiet 35 zł 100gb itd.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 34
  • 120
  • 0

Tu się nie zgodzę z tobą. Ja w abonamencie dostaję tylko 50GB mój numer jest dołączony do ojca Orange Love on ma no limit chyba za 50zł ale moge sie mylić bo to jeszcze internet i telewizja nie ważne skupmy się na moim nr 50GB za 20zł miesięcznie + nielimitowane rozmowy smsy i mms kilka miesięcy temu płaciłem 30zł ale teraz jak kończyła się umowa złożyłem wypowiedzenie bo Orange zaczął mnie troszke wkurzać z tym 5G chodziło mi o to że konkurencja w moim mieście już udostępniła 5G a Orange jeszcze śpi więc kupiłem sobie kartę T-Różowych i testowałem 3 dni przed wyłączeniem numeru z Orange zadzwoniła miła Pani i udało jej się mnie zatrzymać bo zamiast 30zł płacę 20zł za pakiet wyżej wymieniony 50GB wystarcza mi na cały miesiąc jeszcze przed odnowieniem pakietu widzę że 20GB przepada mi czyli tak na prawdę wykorzystuje 30GB miesięcznie, ale jak ktoś kto potrzebuje dużo GB intensywnie korzysta z internetu na pewno wybierze ofertę na kartę za 35zł i będzie miał baardzo dużo GB niż jak przejdzie na abonament i będzie płacić 50-60 zł za no limit (zależy też od rabatów) Jeśli chodzi o zasięg to bardzo chwalę zasięg od Orange na pewno lepszy niż Plusowskie LTE czy 3G z którym męczyłem się 2 lata nawet nie chce tego wspominać to była masakra totalna. Ale planuję juz tym razem nie dawać się namawiać miłym konsultantkom bo chciałbym jednak przejść do różowych u nich usługi są bardziej rozbudowane i ogarnięte jak np usługa Granie na czekanie lubie tą usługę rózowi bardzo fajnie ją skonfigurowali w porównaniu do Orange gdzie ciągle są problemy z Halo Granie oraz ograniczenia w korzystaniu tej usługi noi tutaj dużą rolę gra też 5G, różowy już odpalił swoje 5G w moim miasteczku a Orange śpi i nawet nie podaje przybliżonej daty włączenia. Dodam jeszcze że Orange bardzo mi podpada tym swoim VoLTE to jest też główna przyczyna moich planów odejścia z tej sieci i brak płynnego zrzutu do 2G przy słabym zasięgu LTE u różowych ten zrzut jest lepiej skonfigurowany

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 16
  • 32
  • 0

Odpowiadając na pytanie tytułowe, naaajak :D, ale jeśli przełoży się to na jakość BTSów w twojej okolicy (hehe) albo więcej darmowych GB z promocji okazjonalnych to ten rok podwyżek można uznać za usprawiedliwiony. Bo obecnie nie ma lepszego operatora z tak dużą prędkością i zasięgiem LTE czy 5G zachowując stosunek ceny/jakości. 

Change my mind 😎