Nie można wyświetlić tego widżeta.

Nagromadzone GB w No Limit nie pojawiają się na koncie po aktywacji pakietu NL za 1zł

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 37
  • 0

Nagromadzone GB w No Limit nie pojawiają się na koncie po aktywacji pakietu NL za 1zł

Zagadałem na czacie ale konsultant także nie widzi nigdzie tych GB.

Ciekawe, że nie może podejrzeć danych posiadanych na koncie w poprzedniej dobie bo dopytywał o szczegóły pakietu GB a i tak nigdzie go nie widział. Zobaczył tylko że wszystkie środki zostały przywrócone wraz z aktywacją NL1zł i należy czekać na aktualizację danych w systemie. Czyli nic nie załatwiłem. Zobaczymy. Chyba AI tym wszystkim zarządza a oni nie za bardzo wiedzą co się stało.

• 10
  • 37
  • 0

No i lipa. NL za 1zł wygasł. Konto aktualnie nie posiada NL i nie posiada GB oczekujące na przywrócenie.

Wygląda, że z nieznanego mi a także i obsłudze powodu wygasł mi nagromadzony pakiet GB n NL.

Dla systemu wygląda to tak jakby nigdy go nie było.

Zrobiłem test na zapasowej karcie gdzie miałem zawieszone niecałe 200GB i tam NL 1zł odblokował je normalnie.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 209
  • 749
  • 5

Może zgłoś sprawę do rzecznika Orange na X? Jest bardzo pomocny.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1858
  • 6530
  • 74

@OrangeFUNostatnio o spiochu wspomniałem tu:

-->link. 

Nie odpowiedziałeś na podstawowe pytanie:

Jaki obecnie formalnie masz NL?

Cykliczny?

Jednorazowy?

Opowiedz na to pytanie jest kluczowa, aby złożyć prawidłową reklamację.

PS. Cykliczny zawieszony widać w MO w pakietach i usługach aktywnych.

Jednorazowy zawieszony nie jest widoczny w usługach aktywnych.

PS2. Jak dobrze zrozumiałem twoje wypowiedzi to należy przede wszystkim reklamować wyłącznie cyklicznego NL. Przy reklamacji poprosić o nr zgłoszenia reklamacji.

A później sprawdzić jaką treść reklamacji wpisano do systemu.

W nocy różne cuda się zdarzają, można przez chwilę być milionerem.

PS3. Spioch  to nazwa żargonowa, którą przejąłem od Piotra, bo spodobała się.

Co prawda była użyta, gdy nie zadziałała gwarancja zwrotu złotówek, co od razu widać w systemie.

• 10
  • 37
  • 0

Moje aktywne pakiety i usługi:

pakiety.PNG

• 1858
  • 6530
  • 74

@OrangeFUNjak dobrze rozumiem to po rozwinięciu w usługach aktywnych cyklicznego widać, że jest zawieszony.

A jak teraz wygląda zakłada szczegóły oferty.

Nie ma żadnych zamrożonych GB w pakiecie internet oraz zamrożonych roamingowych GB.

• 10
  • 37
  • 0

Załączam screeny. Wygląda na to że pakiet GB wyparował a NL cykliczny jest aktywny, zawieszonych GB brak.

Nieświadomie w nocy tuż po północy wygenerowałem błąd w systemie który nadpisał mi konto i po pakiecie GB nie ma śladu.

Oto co tam mam:

cykliczny.PNGdostępne.PNG

• 1858
  • 6530
  • 74

@OrangeFUNnapisał(-a)

... Zobaczył tylko że wszystkie środki zostały przywrócone wraz z aktywacją NL1zł i należy czekać na aktualizację danych w systemie. ...

Szkoda, że nie dopytałeś dokładnie co widzi konsultant w systemie.

Jakie przywrócone zostały środki oraz jaka jest ich wielkość?.

Teraz pozostaje tylko reklamacja braku przywrócenia GB i ich ponownego zamrożenia.

A to widać po zamrożonych GB w roamingu UE w NL cyklicznym.

bo raczej nie wykorzystałeś całego roamingu w UE, gdy NL cykliczny był wcześniej aktywny.

NL za 1zł aktywowany tuż po zawieszeniu może stwarzać takie problemy bo na wszystko standardowo Orange zabezpiecza się 24-godzinnym terminem realizacji.

Zamrożone GB gdzieś utknęły w systemie i zanim nastąpiło ich odmrożenie nastąpiło zamrożenie już wyzerowanych  GB  z NL za 1 zł albo algorytm systemu nie widział już potrzeby odmrożenia GB.

Nie ma kumulacji samych zamrożonych GB. Ze względu na takie sytuacje powinna być.

Sytuację, że były jednocześnie zamrożone GB w NL i aktywny NL z GB to miałem.

Aktywacja NL za jeden zlotych wszystko skumulowała w aktywnym NL cyklicznym.