Nie można wyświetlić tego widżeta.

Zwrot środków

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 28
  • 83
  • 1

Zwrot środków

Rezygnuję z numeru w Orange Free. Mam na koncie pozostałą pule środków pieniężnych. Kiedy, po jakim czasie mogę wystąpić o zwrot pozostałej kwoty. Dodam że wygasła możliwość wykonywania połączeń wychodzących, połączenia przychodzące nadal aktywne, pozostałe GB wyzerowały się.

9 ODPOW. 9

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20237
  • 58529
  • 795

Zwrot środków

@yack jeżelj numer nie będzie już aktywny w sieci Orange, np przez przeniesienie do innego operatora, możesz wystąpić o zwrot środków zgromadzonych na koncie. Musi być więcej miż 20 zł, a wniosek można układać zaraz po dezaktywacji numeru.

Więcej informacji o zwrocie niewykorzystanych środków na stronie:

https://www.orange.pl/zobacz/zwrot-srodkow

• 28
  • 83
  • 1

Zwrot środków

A po jakim czasie mogę wystąpić o zwrot w przypadku gdy rezygnuję z usługi nie doładowując konta?

Dobre za zwrot moich pieniędzy Orange pobiera sobie 20 zł

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 191
  • 864
  • 21

Zwrot środków

Możesz wystapic o zwrot dzien po okresie na polaczenia przychodzace. Jesli termin jest odlegly, mozesz zglosic na infolinii/chat chec wczesniejszej rezygnacji - wtedy przyspiesza odlaczenie numeru, a tym samym termin zwrotu.

Co do oplaty, coz.. z tego co wiem większość nalicza 2 dychy. Chyba tylko plus procentowo, czy tam inna forma widelek i przy wyzszych kwotach jest jeszcze drozej.

• 20237
  • 58529
  • 795

Zwrot środków

Podstawa do ubiegania się o zwrot, to numer nie może być aktywny w ofercie na kartę, czyli przeniesienie do FLEX, innej sieci, bądź wygaśnięcie aktywnego numeru. Opłata za zwrot środków wynosi w Orange 20 zł.

@yack o zwrot możesz wystąpić zaraz po wygaśnięciu numeru. 

• 28
  • 83
  • 1

Zwrot środków

@ketrasaArturnapisał(-a)

o zwrot możesz wystąpić zaraz po wygaśnięciu numeru. 

Tzn. po roku od momentu zablokowania połączeń wychodzących, gdy numer powróci do puli wolnych numerów ?

* Poprawiłem czytelność wpisu - Wiktor

• 20237
  • 58529
  • 795

Zwrot środków

@yack wniosek o zwrot środków możesz złożyć maksymalnie do 6-ciu miesięcy od utraty ważności numeru. Numer musi być nieaktywny w ofercie na kartę, czyli straci ważność na połączenia odbierane.

Wszelkie informacje są zapisane na stronie:

https://www.orange.pl/zobacz/zwrot-srodkow

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7024
  • 28824
  • 230

Zwrot środków

Po roku od powrotu numeru do puli to już musztarda po obiedzie, nic się nie uda odzyskać. Próbowałem.

Ale numer aktywny jeszcze do puli nie wrócił. Skoro można na niego dzwonić, to to jest OK. Tylko czy na pewno są na nim środki? Żadna amba ich nie zjadła?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 291
  • 1053
  • 6

Zwrot środków

Czy operatorzy nie łamią prawa?

"Zwrot środków, o którym mowa w ust. 1, może podlegać opłacie. Opłata ta jest proporcjonalna i odpowiada ponoszonym kosztom zwrotu oraz jest potrącana ze środków podlegających zwrotowi, a także nie może przewyższać kwoty środków podlegającej zwrotowi"

Czytaj więcej w Systemie Informacji Prawnej LEX:
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/prawo-komunikacji-elektronicznej-22035493

Stosują jak jeden mąż opłatę stałą, a ustawa wprost nakazuje P R O P O R C J O N A L N O Ś Ć i adekwatność do kosztów. 20 zł jest proporcjonalne i adekwatne? Przelewy jeżeli nie darmowe, są groszowe. Wyliczenie należnej kwoty robi system z automatu, nikt tego ręcznie nie liczy. Pracownik może 5 razy kliknie w systemie i gotowe, a firma przytula kwotę większą niż pół godziny na minimalnej od jednego wniosku.

• 28
  • 83
  • 1

Zwrot środków

numer na połączenia wychodzące dezaktywował się dwa tygodnie temu z powodu iż nie został doładowany