- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zasilam konto kwotą 200 zl co jakiś czas i jak to bywa zawsze jest jakaś promocja więc średnio z takiego zasilenia uzyskuję 230 zl na koncie głównym + skarbonka (nie chcę skłamać ale chyba jest to kwota około 15 zl) . Do takiego zasilenia wykupiłem sobie pakiet darmowych rozmów itd za 25zl/ mc który z automatu sobie pobiera kasę z konta. Ostatnio mając jeszcze 207 zl skończył się termin ważności konta i środki zostały zablokowane, po czasie zasiliłem ponownie konto ( około 1mc) i środki nie powróciły. Zadzwoniłem na infolinię i poinformowano mnie że te środki przepadły.
Pytanie brzmi dlaczego orange ukradło moje ~207 zl ???
Jakim prawem orange może przywłaszczyć sobie moje środki?!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Środki nie są ważne bezterminowo. Jeśli straciły ważność, należało doładować się w ciągu 7 dni by odzyskać środki. Po tym czasie bezpowrotnie przepadają.
Warto włączyć sobie ważność konta na rok ale wstecz to nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Środki nie są ważne bezterminowo. Jeśli straciły ważność, należało doładować się w ciągu 7 dni by odzyskać środki. Po tym czasie bezpowrotnie przepadają.
Warto włączyć sobie ważność konta na rok ale wstecz to nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
KRADZIEŻ środków z konta przez Orange
ale to moja kasa !!! w jakiej innej sieci tak jest? to jest zwykła kradzież ! jeśli ktoś nie ma w ciągu tych 7 dni kasy na zasilenie to co ?!
identyczna sytuacja w plusie: konto nie używane 7mc środki zablokowane zasiliłem za 10zl i środki odblokowane!!!!!!!
Nie podpisywałem z nimi żadnej umowy że mogą tak robić!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli zrealizowano doładowanie, to nie jest już to Twoja kasa. Spora jest kwota to nie liczylbym na jej zwrot w trybie polubownym.
Aktywując kartę SIM w Orange, akceptujesz cenniki i regulaminy. Tam jest to określone.
W zależności od sieci są różne kryteria ważnosci. W orange pod marką nju jest promocja po-wieki gdzie poki karta sim jest aktywna to ważność jest bezterminowa. Ale oferta ciut drozsza. W orange jest bezpłatna roczna ważność ale trzeba ją włączyć raz na rok .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Proponuję abyś KWR aktywował sobie co miesiąc, tak można, to nic nie kosztuje a masz gwarancję, że środki Ci nigdy nie przepadną.Myślę iż jakoś załatwiłeś z BOK sprawę zwrotu tych utraconych ( raczej z niewiedzy ) pieniążków, bo to duża kwota przecież była.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Dramat, czy sprawa została wyjaśniona? Czy któraś z powyższych odpowiedzi pomogła w zrozumieniu dlaczego środki nie powróciły i oznaczamy jako rozwiązanie sprawy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nadal zabieracie moje pieniądze ?
Odpowiedz z ORANGE
"Środki nie zniknęły z konta, tylko zostały zablokowane 2018-12-19. Było 7 dni na ich odzyskanie poprzez dokonanie doładowania konta. Konto nie zostało doładowane w terminie, więc niestety, ale środki przepadły bezpowrotnie."
Czy jakiś klient otrzymał zwrot?
Jeżeli bank zabierze twoje pieniądze z konta to też nie można reklamować ( bzdura )?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
to przelej ni z twojego konta tez wirtualne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ja nie chce pieniędzy tylko przelew na np telefon ok.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »