Jaki jest SMSC Numer w Orange?

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 65
  • 95
  • 1

Nie , to ty nie rozumiesz . Ono pojawia się w takiej formie jak tu udostępniłem. Nie pojawia się w górnej belce powiadomień. Więc nie jestem ci wstanie wrzucić tego bo nie pojawię się tak jak myślisz!!!

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3026
  • 15989
  • 80

@roxiunapisał(-a)

Nie , to ty nie rozumiesz . Ono pojawia się w takiej formie jak tu udostępniłem. Nie pojawia się w górnej belce powiadomień. Więc nie jestem ci wstanie wrzucić tego bo nie pojawię się tak jak myślisz!!!

Telefon do ustawień fabrycznych i problem zniknie 😎 

Jak nie pomoże to wymiana karty SIM, można samemu to zrobić 😎

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2846
  • 12113
  • 75

Jeżeli faktycznie tak jest to albo wysyła ci to Google albo jakaś apka zaszyta w soft telefonu.  Sprawdź sobię ustawienia lokalizacji w usługach Google.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3026
  • 15989
  • 80

@roxiunapisał(-a)

Karta ma 6 lat. Lokalizacja gdzie jest dziecko nie jest włączona. A jak już wcześniej pisałam to info nie pokazuje się przy żadnej aplikacji. To dzieje się losowo. Raz na  głównym ekranie , Messenger, Whatsapp, SMS , , przeglądarka Google, różnie!!! A czy to może być powiązane z kontem Google?

Tak w ciemno to nawet ekspert nie zgadnie, trzeba by wyczyścić aplikacje w pamięć podręczna, na pewno jakąś aplikacja bug ma, ale za mało informacji by zgadnąć która 😎

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

W jaki sposób stwierdzono, że ten numer nie jest dodany jako dziecko w żadnej z usług lokalizacyjnych?

Powiadomienie to tzw sms klasy zero, inna nazwa SMS flash. Nie jest powiązany bezpośrednio z aplikacją na telefonie (urządzeniu).

145 w kontekście oznacza format numeru smsc. Jest to format międzynarodowy.

Ustawienia dotyczącą programowania np 129 to numer krajowy. 161 oznacza alfanumeryczny, kiedyś był lokalnie używany w stanach.

• 2846
  • 12113
  • 75

@Piotrekk85  Czy Ty przeczytałeś ze zrozumieniem treść powiadomienia? 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

Tak. To są smsy flash od dostawcy usług lokalizacji jak gdzie jest dziecko, gdzie jest auto, bezpieczna rodzina itp. Jeśli ten problem jest od początku posiadania numeru, być może poprzedni użytkownik numeru to miał.

• 2846
  • 12113
  • 75

No ok. Nacisk był w pytaniu na "ze zrozumieniem" ...  Mamy jasność. Dobranoc:)

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

Personalne wycieczki. Polecam poczytać o różnych usługach lokalizacyjnych. Czy to firmy locon czy podobnych.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 191
  • 646
  • 4

"Aktywuj usługę. Aby aktywować Lokalizacja SMS Twoje urządzenie potrzebuje uprawnień do wysyłania aktywacyjnego SMS. Twój operator obciąży Cię opłatą za tę wiadomość."

pojawia się zwykle wtedy, gdy jakaś aplikacja w telefonie próbuje włączyć usługę opartą na lokalizacji przez SMS — i za każdym razem, gdy próbuje to zrobić, prosi o potwierdzenie.

Najczęstsze powody:

1. Aplikacja systemowa lub zainstalowana (np. Google Find My Device, Samsung Find My Mobile, aplikacje typu „antykradzież”, „gdzie jest telefon”, albo rodzinne lokalizatory) próbuje zarejestrować numer w usłudze lokalizacji, która wymaga wysłania SMS aktywacyjnego.

2. Pozostałości po niedokończonej konfiguracji — np. uruchomiono usługę lokalizacji przez SMS w ustawieniach telefonu lub w aplikacji operatora, ale nie dokończono aktywacji.

3. Błąd oprogramowania lub złośliwa aplikacja, która w kółko wywołuje ten proces.

Ważne:

• Ten komunikat nie oznacza, że ktoś już śledzi Twoją lokalizację — oznacza tylko, że telefon lub aplikacja próbuje aktywować usługę, ale bez Twojej zgody i wysłania SMS-a nie uda się tego zrobić.

• Jeśli widzisz to „co chwilę”, to znaczy, że ta aplikacja ponawia próbę.

Można to sprawdzić i wyłączyć, patrząc w:

• Ustawienia → Aplikacje → Uprawnienia → SMS (zobacz, która aplikacja prosi o dostęp).

• Ustawienia → Usługi lokalizacji / Lokalizacja telefonu.

• Jeśli masz telefon operatora (np. Orange), w ustawieniach konta operatora lub w ich aplikacji też może być aktywator takiej funkcji.

Czy może to być związane z tym, że ktoś chce Cię śledzić?

• Tak, ale pośrednio.
    Jeżeli ktoś próbuje dodać Twój numer do usługi lokalizacji która wymaga wysłania SMS-a aktywacyjnego z Twojego telefonu, to wtedy na Twoim telefonie pojawi się właśnie taki komunikat.
    To jest moment „prośby o zgodę”, a nie cichego śledzenia.

• Bez Twojego potwierdzenia i wysłania tego SMS-a taka usługa nie uruchomi się i śledzenie nie będzie działać.

Może to być też coś zupełnie lokalnego:

• Telefon lub aplikacja (np. „Znajdź moje urządzenie”, „Family Link”, lokalizator od producenta) próbuje się aktywować, a operator nalicza opłatę za SMS aktywacyjny.

• Może się tak dziać nawet bez czyjejkolwiek ingerencji z zewnątrz, jeśli aplikacja została zainstalowana wcześniej albo jest częścią systemu.