- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jaki jest SMSC Numer w Orange?
Nie , to ty nie rozumiesz . Ono pojawia się w takiej formie jak tu udostępniłem. Nie pojawia się w górnej belce powiadomień. Więc nie jestem ci wstanie wrzucić tego bo nie pojawię się tak jak myślisz!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@roxiunapisał(-a)Nie , to ty nie rozumiesz . Ono pojawia się w takiej formie jak tu udostępniłem. Nie pojawia się w górnej belce powiadomień. Więc nie jestem ci wstanie wrzucić tego bo nie pojawię się tak jak myślisz!!!
Telefon do ustawień fabrycznych i problem zniknie 😎
Jak nie pomoże to wymiana karty SIM, można samemu to zrobić 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli faktycznie tak jest to albo wysyła ci to Google albo jakaś apka zaszyta w soft telefonu. Sprawdź sobię ustawienia lokalizacji w usługach Google.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@roxiunapisał(-a)
Karta ma 6 lat. Lokalizacja gdzie jest dziecko nie jest włączona. A jak już wcześniej pisałam to info nie pokazuje się przy żadnej aplikacji. To dzieje się losowo. Raz na głównym ekranie , Messenger, Whatsapp, SMS , , przeglądarka Google, różnie!!! A czy to może być powiązane z kontem Google?
Tak w ciemno to nawet ekspert nie zgadnie, trzeba by wyczyścić aplikacje w pamięć podręczna, na pewno jakąś aplikacja bug ma, ale za mało informacji by zgadnąć która 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W jaki sposób stwierdzono, że ten numer nie jest dodany jako dziecko w żadnej z usług lokalizacyjnych?
Powiadomienie to tzw sms klasy zero, inna nazwa SMS flash. Nie jest powiązany bezpośrednio z aplikacją na telefonie (urządzeniu).
145 w kontekście oznacza format numeru smsc. Jest to format międzynarodowy.
Ustawienia dotyczącą programowania np 129 to numer krajowy. 161 oznacza alfanumeryczny, kiedyś był lokalnie używany w stanach.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 Czy Ty przeczytałeś ze zrozumieniem treść powiadomienia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No ok. Nacisk był w pytaniu na "ze zrozumieniem" ... Mamy jasność. Dobranoc:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Aktywuj usługę. Aby aktywować Lokalizacja SMS Twoje urządzenie potrzebuje uprawnień do wysyłania aktywacyjnego SMS. Twój operator obciąży Cię opłatą za tę wiadomość."
pojawia się zwykle wtedy, gdy jakaś aplikacja w telefonie próbuje włączyć usługę opartą na lokalizacji przez SMS — i za każdym razem, gdy próbuje to zrobić, prosi o potwierdzenie.
Najczęstsze powody:
Aplikacja systemowa lub zainstalowana (np. Google Find My Device, Samsung Find My Mobile, aplikacje typu „antykradzież”, „gdzie jest telefon”, albo rodzinne lokalizatory) próbuje zarejestrować numer w usłudze lokalizacji, która wymaga wysłania SMS aktywacyjnego.
Pozostałości po niedokończonej konfiguracji — np. uruchomiono usługę lokalizacji przez SMS w ustawieniach telefonu lub w aplikacji operatora, ale nie dokończono aktywacji.
Błąd oprogramowania lub złośliwa aplikacja, która w kółko wywołuje ten proces.
Ważne:
Ten komunikat nie oznacza, że ktoś już śledzi Twoją lokalizację — oznacza tylko, że telefon lub aplikacja próbuje aktywować usługę, ale bez Twojej zgody i wysłania SMS-a nie uda się tego zrobić.
Jeśli widzisz to „co chwilę”, to znaczy, że ta aplikacja ponawia próbę.
Można to sprawdzić i wyłączyć, patrząc w:
Ustawienia → Aplikacje → Uprawnienia → SMS (zobacz, która aplikacja prosi o dostęp).
Ustawienia → Usługi lokalizacji / Lokalizacja telefonu.
Jeśli masz telefon operatora (np. Orange), w ustawieniach konta operatora lub w ich aplikacji też może być aktywator takiej funkcji.
Czy może to być związane z tym, że ktoś chce Cię śledzić?
Tak, ale pośrednio.
Jeżeli ktoś próbuje dodać Twój numer do usługi lokalizacji która wymaga wysłania SMS-a aktywacyjnego z Twojego telefonu, to wtedy na Twoim telefonie pojawi się właśnie taki komunikat.
To jest moment „prośby o zgodę”, a nie cichego śledzenia.Bez Twojego potwierdzenia i wysłania tego SMS-a taka usługa nie uruchomi się i śledzenie nie będzie działać.
Może to być też coś zupełnie lokalnego:
Telefon lub aplikacja (np. „Znajdź moje urządzenie”, „Family Link”, lokalizator od producenta) próbuje się aktywować, a operator nalicza opłatę za SMS aktywacyjny.
Może się tak dziać nawet bez czyjejkolwiek ingerencji z zewnątrz, jeśli aplikacja została zainstalowana wcześniej albo jest częścią systemu.