- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ile razy trzeba rejestrować kartę SIM?
Zarejestrowałem numer w Orange z własnej woli w 2009 roku. Do dzisiaj mam oryginał formularza z salonu. W 2015 roku zmieniałem kartę SIM na nanoSIM i w salonie kazano mi ponownie rejestrować numer, ponieważ w systemie nie było informacji o poprzedniej rejestracji. Gdy teraz wysyłam SMS na numer 80190 o treści NUMER, otrzymuję odpowiedź, że mój numer jest niezarejestrowany. Czy coś się zmieniło po wprowadzeniu "ustawy antyterrorystycznej", że Orange po raz trzeci musi pozyskiwać moje dane osobowe?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Za Orange nie odpowiadam, ale z ciekawości spytam czy masz jakieś dokumenty - z pieczatką, podpisem itp. potwierdzajacym dokonanie rejestracji twoich danych osobowych jako użytkownika tego konkretnego numeru?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oczywiście, tak jak pisałem, mam formularz rejestracji karty SIM z 2009 roku oraz 2015 roku. Jak inaczej mógłbym otrzymać nową kartę nanoSIM, jeśli numer byłby niezarejestrowany? (Starą kartę SIM również posiadam).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co mi wiadomo to jeśli nie dokonywałeś żadnych zmian danych po 10.07.2010 to konieczna jest ponowna rejestracja ze względu na zmianę prawa telekomunikacyjnego w 2010 roku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
karol napisał(-a):Oczywiście, tak jak pisałem, mam formularz rejestracji karty SIM z 2009 roku oraz 2015 roku. Jak inaczej mógłbym otrzymać nową kartę nanoSIM, jeśli numer byłby niezarejestrowany? (Starą kartę SIM również posiadam).
Najbardziej dziwne że bazach Orange nie ma śladu o "rejestracji" z 2015 r.