Nie można wyświetlić tego widżeta.

Darmowe 5G dla Wszystkich. Mam cały czas LTE+. Da się coś zrobić?

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 59
  • 115
  • 2

Darmowe 5G dla Wszystkich. Mam cały czas LTE+. Da się coś zrobić?

Czy komuś z Was już włączyli to darmowe 5G? Jestem w Warszawie i cały czas mam LTE+. Wiem mają czas do 09.12 ale czy zaczęli już to robić?

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2901
  • 7496
  • 196

Darmowe 5G dla Wszystkich

23 ODPOW. 23

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32764
  • 38692
  • 1387

A jaką masz taryfę? Orange Free na kartę, Zawsze bez limitu czy inną?

edit: przez jaki apn się łączysz? zgodnie z regulaminem https://dokumenty.orange.pl/bw/dokumenty/20155/0/106605/4efb4c49-e7ea-4d4c-99dc-d21eb4a43111  dostępny apn na 5G na prepaidzie to apn internet, a często ładuje się domyślnie internetipv6.

edit2: wyślij może sms o treści TAK na 80290 i ponownie uruchom telefon.

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 11
  • 45
  • 0

@lluukkZobacz czy twój telefon jest tutaj https://www.orange.pl/medias/omni/lp/b2c/inne/5g/lista_terminali_5G.pdf, może być że masz tak jak ja (telefon obsługuje 5G ale operator nie obsługuje telefonu). Wg. regulaminu powinien przyjść sms po włączeniu promocji więc albo trzeba poczekać albo nie spełniasz któregoś z wymagań (zasięg 5G, karta sim 5G i odpowiedni telefon 5G).

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2326
  • 12897
  • 62

@TheMashyn jeśli telefon obsługuje 5G, to musi działać, Orange nie ma jakiegoś nietypowego standardu, by usługa wymagała oprogramowania od Orange, wszystkie telefony co mam, działają w 5G Orange, jeden tylko jest z dystrybucji Orange, podstawa to aktywna usługa 5G pass, można to sprawdzić w Mój Orange, co do SIM karty, to skorzystać czatu czy infolinii, jak kartą SIM stara, to trzeba ją wymienić, można samemu w aplikacji Mój Orange 😎

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2682
  • 11047
  • 104

Cześć @lluukk 

Jeśli chodzi o 5G to musi być spełnionych kilka warunków:

1) Musisz być w zasięgu 5G.

Czy jesteś w zasięgu sprawdzisz pod tym linkiem https://www.orange.pl/view/mapazasiegu

2) Korzystać z oferty 5G

Jesli posiadasz usługę Orange na kartę to aby korzystać z 5G musisz mieć włączoną usługą 5G pass

3) Mieć smartfon 5G

Listę urządzeń które obsługują 5G znajdziesz w załączonym załączniku

4) Musisz posiadać odpowiednią kartę SIM

Możesz sprawdzić czy masz odpowiednią kartę SIM wysyłając SMS o treści KARTA pod numer 80233

5) W swoim smartfonie w ustawieniach musisz wybrać sieć 5G oraz włączyć VoLTE

W smartfonie z androidem:

• Wejdź w "Ustawienia telefonu" >> "Połączenia” >> Wybierz "Sieci komórkowe”
  • Włącz: "Połączenia VoLTE”
  • Wybierz: Tryb pracy sieci 5G/LTE/3G/2G (automatyczne połączenie)

W smartfonie z iOS:

• Wejdź w "Ustawienia" >> "Sieć komórkowa”
  • Wybierz  "Opcje danych kom." >> "głos i dane" 
  • Wybierz "5G Auto"

Tutaj znalazłem jeszcze taką informację

Czy klienci ofert, w których do tej pory nie mieli dostępu do 5G mogą teraz korzystać z 5G w Orange?

Najnowsza obecnie na rynku technologia 5G zostanie udostępniona klientom ofert Orange, którzy dotychczas nie posiadali jej w swoim planie taryfowym.
Zmiana dotyczy klientów Orange, którzy korzystają z ofert na abonament komórkowy, ofert internetu mobilnego lub internetu mobilnego dla domu oraz usług na kartę. W Orange 5G udostępniamy bez opłat i bez limitu czasowego. Zmiana nastąpi do 9 grudnia 2024 r. Wszystkie plany taryfowe podlegające zmianie:
Orange na kartę; Orange Free na kartę, Free starter 50% bez limitu, Ekstra Numer, Zawsze bez limitu, Orange Free, Orange Free 19, Orange Free 59, Orange Free 99, Orange Free 39, Orange Free z tabletem 189, 90, Orange Free 79, Nowa Orange Strefa, Orange Free 44, Orange Free Net 9, 90, Orange Free Net 29, 90, Orange Free Net 39, 90, Orange Free Net 49, 90, Orange Free Net 59, 90, Orange Free Net 89, 90, Orange Free Net 19, 90, Orange Free Net 69, 90, LTE FreeNet 44, 91, LTE FreeNet 64, 91, LTE FreeNet 74, 91, LTE FreeNet 94, 91, LTE FreeNet SIMO 54, 91, LTE FreeNet SIMO 64, 91, LTE FreeNet SIMO 24, 91, LTE FreeNet SIMO 34, 91, Internet LTE dla domu, Internet LTE 2w1, Internet LTE Tu i Tam, Internet Mobilny Podstawowy, Internet Mobilny Optymalny, Internet Domowy 4G, Smart Plan na Rozmowy, Smart Plan, PLAN 0, Smart Plan Halo II, Smart Plan Multi II, Smart Plan Multi II Max, Smart Plan Halo I 39.90, Smart Plan Halo II Mini, Super Smart Plan, Smart Plan LTE Główny, Smart Plan LTE Dodatkowy, Smart Plan LTE, Smart Plan Mini LTE, Plan Komórkowy, Plan Mobilny, Abonament komórkowy, Inteligentny Dom, Orange Love Telefon komórkowy, Orange Love Internet 4G/Tel., Orange Love Inter. 4G dla domu, Orange Love Plan Komórkowy, Orange Love 2U LTE, Orange Love 3U LTE, Internet Domowy 4G 2.0, Orange Love 2U LTE 2.0, Internet Domowy 4G(LOVE)

Pozdrawiam 🙂

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 11
  • 45
  • 0

@IreneuszCD  Takie też było moje założenie, miałem jedynie wątpliwości co do karty ale sms pod 80233 mówi że karty nie muszę wymieniać za to powinienem wymienić telefon (tjaa...bo to 5G w specyfikacji słuchawki to tak tylko dla picu na pewno). W zasięgu też powinienem być wg. mapy (chociaż jak włożyłem kartę od podmarki z ziemniakiem z aktywnym 5G ikona pasma wyśiwetla 5G ale to fejkowe 5G, dalej wszystko idzie po LTE, więc może z tym zasięgiem nie do końca jest wszystko halo - chyba że znowu kwestia telefonu czy czegośtam).

Póki co podobnie jak OP czekam na rozwój wypadków bo wiem tylko że niewiele wiem. 😅

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2326
  • 12897
  • 62

@TheMashyn widocznie w twojej okolicy 5G Ready jest, wtedy potrzebny brand Orange, ja mam faktyczne 5G i nie mam problemów z zalogowaniem, telefony działają, na żadną listę nie patrzałem, zresztą tych najnowszych Motoroli Orange nie ma na liście i w dystrybucji, jakby 5G nie działało na tych z wolnego rynku, to mam SIM karty PLAY/ T-Mobile/ Plus 😉

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 59
  • 115
  • 2

nie wiem tylko jak zmienić ten APN 😉

EDIT: nc nie musiałem zmieniać po wysłaniu SMS o którym pisał kolega wyżej dostałem 5G

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19546
  • 56572
  • 768

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 26
  • 0

@lluukknapisał(-a)

nie wiem tylko jak zmienić ten APN 😉

EDIT: nc nie musiałem zmieniać po wysłaniu SMS o którym pisał kolega wyżej dostałem 5G

Jakiego SMSa?