- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy w 2024 roku dalej jest dostępna usługa Konto ważne rok w Orange Free na kartę?
@Ron, piszesz o usłudze Konto Ważne Rok?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy w 2024 roku dalej jest dostępna usługa Konto ważne rok w Orange Free na kartę?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- okres X,okres aktywny (okres na wykonywanie i odbieranie połączeń) - wynika z doładowania lub różnych promocji jak konto ważne rok i innych
- okres Y, okres pasywny (okres tylko na odbieranie) - rok od doładowania, ale przy splocie innych promocji może ustawić się różnie względem okresu X
- okres Z,okres reklamacyjny - okres na reaktywację numeru - tu realny czas jest różny, kiedyś było 30 dni, ale czasem jest to 3 dni
Na mój Orange widać okres X i Y, o Z wiedzą doradcy na zapleczu.
Dużym problemem że promocji w Orange Free Na kartę jest tak dużo, że często okresy bywają nienaturalnie ustawione. Wtedy trzeba reklamować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85napisał(-a):
Dużym problemem że promocji w Orange Free Na kartę jest tak dużo, że często okresy bywają nienaturalnie ustawione. Wtedy trzeba reklamować.
Ano właśnie. Ja obecnie zamówiłem sobie on-line 2 startery po 5 zł, z taryfą Orange Free, gdzie domyślnie aktywowana jest usługa Konto Ważne Rok. Będą mi one służyć wyłącznie do wykonywania połączeń premium i wysyłania smsów premium, ponieważ w subskrypcji nju, do której się przeniosłem, ta opcja jest niedostępna. Rozumiem więc, że nawet jeśli będę robił doładowania po 5 zł, to przez rok połączenia wychodzące i przychodzące będą aktywne, a po roku, gdy minie ważność połączeń wychodzących, odbierać połączenia będę mógł jeszcze przez 93 dni? Oczywiście, jeśli nie aktywuję ponownie KWR. A po tych 93 dniach, jeśli nie zrobię żadnego doładowania, numer zostanie mi wyłączony?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Charlie_Sorrownapisał(-a), odbierać połączenia będę mógł jeszcze przez 93 dni? Oczywiście, jeśli nie aktywuję ponownie KWR. A po tych 93 dniach, jeśli nie zrobię żadnego doładowania, numer zostanie mi wyłączony?
Dokładnie tak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85napisał(-a)
Orange ma trzy różne okresy na prepaidzie:
- okres X,okres aktywny (okres na wykonywanie i odbieranie połączeń) - wynika z doładowania lub różnych promocji jak konto ważne rok i innych
- okres Y, okres pasywny (okres tylko na odbieranie) - rok od doładowania, ale przy splocie innych promocji może ustawić się różnie względem okresu X
- okres Z,okres reklamacyjny - okres na reaktywację numeru - tu realny czas jest różny, kiedyś było 30 dni, ale czasem jest to 3 dni
Na mój Orange widać okres X i Y, o Z wiedzą doradcy na zapleczu.
Dodam, że po zawieszeniu numeru, termin Z (najczęściej 30 dni) oraz sposób przywrócenia numeru jest podany na stronie MO.
Z tego co pamiętam należy nacisnąć guzik i wykonać doładowanie w wyznaczonym czasie.
Najczęściej spotyka się promocje, które zapewniają minimalny czas X oraz minimalny czas Y=X+93 dni
Wystarczy raz do roku doładować za 5 zł, aby utrzymać numer. Jak jest ponad 10 zł zablokowanych na koncie, to najtaniej przywrócić złotówki można NL za 1 zł (darmowy SMS AKT1 pod nr 80630), inaczej, po samym doładowaniu, przywrócone złotówki zostaną pomniejszone o 10% (ale nie więcej niż o 20 zł).
- « Poprzedni
- Następny »