Czy można odzyskać utracony numer w Orange na kartę?

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 51
  • 212
  • 0

Czy jest możliwość odzyskania numeru ?

Dzięki niestety mojego dawnego numeru tam nie ma, jest dużo podobnie zaczynających się ale nie ten mój dawny. Fajnie że można numer personalizować za darmo w jakiś sposób za to, działa w sumie podobnie jak dawne sim z aplikacją Wybierz Numer.oraz opcja zmiany numeru w Orange, mój numer zaczynał się od 690 4XX XXX a w Nju są tylko do 690 3XX XXX, jest natomiast dużo 690 300 XXX czyli łatwych do zapamiętania..

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@Lilienne  wszystko zależy od tego jaki jest status numeru. Jeśli już wydany np na kartę prepaid, umarł w butach. Jeśli jest czyjś, możesz zadzwonić i sprawdzić. Nie odzyskasz.

Jeśli wolny, zawsze jest szansa odzyskać, potrzebny kumaty konsultant 

• 51
  • 212
  • 0

Trafił mi się chyba niekumaty, jutro próbuje drugi raz zapytać. Wyszikiwarka numerów go nie znajduje, w salonie Pani miała zagwozdkę bo wystąpił błąd gdy próbowała go znaleźć i nie wiedziała co powiedzieć. Istnieje prawdopodobieństwo że numer ten był kilka razy już w obiegu przez ostatnie lata i moja sim nawet jeśli mam jej numer i nawet znalazłabym PUK nie gwarantuje powodzenia z przywróceniem, chyba że są inne metody. Pani w Orange zasłaniała się tym, że nie można wybrać sobie konkretnego numeru nawet jak nie jest w użyciu. Pech chciał że w momencie kiedy on wygasł nie miałam nawet MU ani tym bardziej Smartfona i wiedzy i to ja byłam niekumata, myślałam że dezaktywacja oznacza że już szans nie mam na odzyskanie. Trafiając tu i widząc tyle spraw zakończonych powodzeniem postanowiłam jakkolwiek spróbować, nie uda się trudno, ale póki nie mam jednoznacznej odpowiedzi, że numer w użyciu to nie tracę nadziei.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

IMHO po kilku latach szanse na odzyskanie numeru są równe zero. Szkoda czasu.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

@Lilienne numer pewnie jest na nowym starterze w kiosku, można szukać w nowych u operatora, nie do odzyskania 😎

• 51
  • 212
  • 0

Dziękuję wszystkim za pomoc, okaazało się że numer jest w użyciu przez kogoś.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2200
  • 21

@Lilienne Pozostaje wyszukanie sobie innego ciekawego numeru 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 637
  • 2503
  • 8

Obowiązek rejestracji numeru wszedł bardzo dawno temu... Kiedy to było?

• 51
  • 212
  • 0

Wtedy miałam szansę ale myślałam że jak się dezaktywował to już koniec. Podobno był jeszcze rok wtedy na odzyskanie po zarejestrowaniu. Trudno. Widząc tyle udanych odzyskań tu postanowiłam spróbować, szczególnie że konsuktantka w salonie nie mogła namierzyć numeru i powiedziała ze nie wie gdzie jest że może być wolny lub w innej sieci

• 51
  • 212
  • 0

@arthur Kupiłam złoty numer za spore pieniążki w tym momenci xD