Blokady za sztuczny ruch, a usługi nielimitowane

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3667
  • 9747
  • 166

@Wojcieszko, nawet więcej jak 30 SMS, wysyłane w sposób standardowy nie powinny blokować. W ostatnim czasie tylko w Orange blokady.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33182
  • 41381
  • 1407

No nie, jeśli to puste smsy.

Pracuję w Orange
  • 866
  • 1059
  • 73

Ostatnio tutaj opisanego przypadku nie widziłem. Jednakże wszystkie, które do tej pory widziałem w systemie, sam bym zablokował. Tutaj zostaje mi ufać, że jest to ustawione tak, iż odpowiednie numery są blokowane.

• 3667
  • 9747
  • 166

@Wojcieszko, na innym forum widziałem i tez Orange i Pre-Paid. 

@Piotrekk85, z tego co było pisane to standardowe SMSy, nie puste.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 9
  • 11
  • 0

Wiecie ja poprostu odpuscilam sobie orange wlasnie stalam sie posiadaczka nowego nr w innej sieci,ja przezyje strate numeru a oni klientow i tak maja gdzies.Pozdrawiam

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 1847
  • 2696
  • 109

@Piotrekk85 a tego to zupełnie nie rozumiem...możesz wyjaśnić ?

"Są badane amplitudy fal radiowych, które mogą powodować niestabilność sieci." ~                   stycznia 2017                               

"Jeśli dzwonisz bezpośrednio z komórki i prowadzisz normalne rozmowy (jest jakaś modulacja zarejestrowana), to nie masz co się obawiać blokad." ~                   miesiąc temu                               

"Chodzi tylko o pewne parametry amplitudy fali radiowej, która odpowiada za połączenie (piszą bardzo kolokwialnie)."

"Inne częste sytuacje zakładania blokad to używanie telefonu jako tzw czujki ruchu/dźwięku, przez większość czasu nie ma "wypowiadanych" słów, parametry fali są takie same. Takie działanie też obciąża sieć."

~                   miesiąc temu                               

Przecież to jakiś absurd. Piszesz tak, jakby telefony były transmisją analogową. Bujda na kółkach. Widziałeś kiedyś na analizatorze widma jak wygląda sygnał ze stacji nadawczych ? 

P.S. W erze cyfrowej absurdem by było rejestrowanie jakichś fal radiowych, amplitud itd. Można analizować to na setkę różnych sposobów. Mniej odrealnionych.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33182
  • 41381
  • 1407

Są różne mechanizmy antyfraudowe. Co w tym złego? Wszystkie sieci poza playem mają podobne mechanizmy (antyfraud w Play to inna historia).

Co do szczegółów, to nie mogę pisać. Ale trzeba pamiętać że nolimity nie upoważniają do robienia z SMSami co się chce.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 9
  • 11
  • 0

Prosze Pana wysylalam normalne standardowe wiadomosci,i w normalnych ilosciach nie setki i nie tysiace,czy uwaza Pan ze taka blokada po 30 smsach dziennie jest normalna?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33182
  • 41381
  • 1407

To @Ron napisał, że to blokada za ilość (to inny punkt regulaminu). Poza tym warto sprawdzić na mój Orange ilość i numery smsów. Jeśli masz Facebooka, WhatsApp, antywirusa czy jakaś aplikację wysyłającą smsy w tle, to możesz ich nawet nie widzieć, że telefon wysyła (warto sprawdzić które aplikacje mają uprawnienia do wysyłki sms).

• 3667
  • 9747
  • 166

@Piotrekk85, gdzie tam masz, że 30 SMS ów to ilość blokująca numer? Do Mój Orange nie może się dostać, bo ma zablokowany numer.