- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokady za sztuczny ruch, a usługi nielimitowane
Mają nielimitowane rozmowy czy smsy nie masz prawa korzystać z karty sim w sposób dowolny. Zakładasz, że każdy ma kartę sim w klasycznym telefonie lub smartfonie. Ale nie są to jedyne urządzenia. Ja sam kiedyś dostałem blokadę za wysyłanie poprzez Nokia PC Suite informacji dla znajomych z roku w trakcie studiów (wysłałem koło 1000 smsów w 10min). I tak działanie jest dla przykładu zabronione w regulaminie usług np. prepaid. Inne częste sytuacje zakładania blokad to używanie telefonu jako tzw czujki ruchu/dźwięku, przez większość czasu nie ma "wypowiadanych" słów, parametry fali są takie same. Takie działanie też obciąża sieć. Pomyśl o tym tak, że zazwyczaj z jednego nadajnika korzysta od 1000 do 10000 kart sim. Jeśli każdy by robił obciążające działania, nie starczyło by dla każdego. Nie wiem czy bywasz czasem na jakiś masowych imprezach jak np. festiwale muzyczne. Jeśli nie ma tam tymczasowej stacji, to o zadzwonieniu można marzyć. I po to te wszystkie działania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85 napisał(-a):
Ja sam kiedyś dostałem blokadę za wysyłanie poprzez Nokia PC Suite informacji dla znajomych z roku w trakcie studiów (wysłałem koło 1000 smsów w 10min). I tak działanie jest dla przykładu zabronione w regulaminie usług np. prepaid.
Taka sytuacja jest oczywista, sztuczny ruch i wykorzystywanie aplikacji do maszynowego wysyłania SMS
Piotrekk85 napisał(-a):
Inne częste sytuacje zakładania blokad to używanie telefonu jako tzw czujki ruchu/dźwięku, przez większość czasu nie ma "wypowiadanych" słów, parametry fali są takie same.
Ja o takim czymś nawet nie piszę. Nie mieszajmy pojęć Mowa o standardowych rozmowach, ale długich i wysyłaniu SMSów.
Nie powinno być blokad nawet za długie rozmowy telefoniczne, a obciążenie nadajników o którym Ty piszesz zwiększa używanie GB w sieci. Te ilości GB jakie ludzie dziś przesyłają przez sieci mobilne są ogromne, a blokad żadnych nie ma w kwesti internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu się nie zgodzę do końca. W ówczesnych czasach program Nokia PC Suite był do pobrania ze strony Orange. Po mojej długiej walce i wielu reklamacjach ktoś takie softy zaczął usuwać z www.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dorota10 napisał(-a):
94 388
Oj nie fajnie Ile SMSów lub połączeń ??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W wiadomości SMS przed zablokowaniem otrzymałeś powód blokady. Będzie wpisany punkt regulaminu, na podstawie którego tak się stało. Jeżeli się nie zgadzasz z decyzją i chciałbym otrzymać więcej informacji, to można się skotanktować w tej sprawie tylko korespondencyjnie:
Orange Polska S.A.
ul. Jagiellońska 34, 96-100 Skierniewice
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Reklamację możesz złożyć. Ile tych SMSów poszło mniej więcej??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś