Blokady za sztuczny ruch, a usługi nielimitowane

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33155
  • 41150
  • 1406

@Ron: Nie ma takie zapisu. Ale na "sztuczny ruch" to nie to samo co "masowa wysyłka sms". Jakoś dla Ciebie nie ma różnicy.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3604
  • 9313
  • 160

@Piotrekk85m ja Ciebie rozumiem Emotikon: Szczęśliwy, ale jak było tego nie wiemy. 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33155
  • 41150
  • 1406

Na 99% nie jest to masowa wysyłka. To są różne pojęcia.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 9
  • 11
  • 0

Dzisiaj bez zadej reklamacji z mojej strony moj numer Orange zostal odblokowany,wiec chyba jednak mialam racje ze popelnili blad.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 26
  • 1
  • 0

@Dorota10napisał(-a)
Dzisiaj bez zadej reklamacji z mojej strony moj numer Orange zostal odblokowany,wiec chyba jednak mialam racje ze popelnili blad.

Aż dziwne, mi każą pisac pisma poczta.

• 3604
  • 9313
  • 160

Podpytałem obsługe na czacie. W dalszym ciągu w przypadku oferty na kartę za długie rozmowy blokują za tzw nadużycia 🤦

Nic się nie zmienia w dobie VoLTE. 

Nie wiem jak to ię ma do swobody korzystania z telefonu i usług bez limitu. 

Dlaczego Orange jest aż tak restrykcyjny. 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 720
  • 3730
  • 30

@Ronnapisał(-a)

Podpytałem obsługe na czacie. W dalszym ciągu w przypadku oferty na kartę za długie rozmowy blokują za tzw nadużycia 🤦

A jak długa musi być ta rozmowa w ofercie na kartę, żeby była "długa" i żeby nastąpiła blokada?

• 3604
  • 9313
  • 160

@arthur nie mam zielonego pojęcia 🙂 ale myślałem, że takie czasy mineły.

Ostatnio rozmawiałem z kolegą 2h i 7 min i nie było problemu. Ale nie z Orange na karte.

Piszą o wielogodzinnym połączeniach.

Przykład. Zdarza się problem w różnych sytuacjach, zaczynasz dużo dzwonić po rodzinie i co zablokują numer? 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 720
  • 3730
  • 30

@Ron Z jednej strony zapisy o blokadach przed nadużyciami wydają się jednak zrozumiałe np. gdyby ktoś z bliżej nieokreślonych powodów miał ustawione w urządzeniach wiele numerów dzwoniących cały czas - to może być np. kwestia konieczności zawierania z operatorem osobnych umów na rzecz świadczenia jakichś specyficznych  usług. 

Inna oczywiście kwestia, czy tego typu zapisami regulaminowymi czy praktykami rykoszetem nie dostaje zwykły klient. Ale czy aby "problem" nie jest przesadzony?

Sam się z blokadą za zbyt długie rozmowy nie spotkałem choć akurat bardzo długich rozmów nie prowadzę - raczej najwyżej do godziny, a dłużej to najczęściej video na komunikatorze ale też nie słyszałem, aby blokada kiedykolwiek dotknęła kogoś ze znajomych 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2038
  • 8758
  • 71

Ja mam Orange na kartę rozmawiam po 2h i jest ok.