- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
cześć, mam problem z uruchomieniem internet'u na własnym routerze. Dostałem dzisiaj sms z mailem i hasłem od doradcy i ogólne ustawienia ale dalej nie udaje mi się ustanowić połączenia. Router to asus rtax92u, do routera połączenie po kablu lan. do puszki światłowodowej też podłączenie po lan z zestawu.
plx help
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Andrzej5555 jak masz ont i nie chcesz funboxa po drodze mieć to ten router AX92U nie spełnia wymagań(czyli tagowania vlan 802.1q/x) więc to nie uruchomisz jako standalone tylko jako np ap ale wtedy zostawić będziesz musiał funboxą jako router
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z modemem
@Andrzej5555 masz problem z konfiguracją routera ASUS, to może racz dać zrzuty z ustawień, tak w ciemno to nikt nie pomoże.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z modemem
@Andrzej5555 W specyfikacji nie ma słowa o obsłudze VLAN-ów, bez czego nie skonfigurujesz netu. Owa puszka, to jak się domyślam zewnętrzny ONT?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Andrzej5555 jak masz ont i nie chcesz funboxa po drodze mieć to ten router AX92U nie spełnia wymagań(czyli tagowania vlan 802.1q/x) więc to nie uruchomisz jako standalone tylko jako np ap ale wtedy zostawić będziesz musiał funboxą jako router
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z modemem
@agat13 taki mi w sklepie polecili, że bankowo będzie działać. To jaki spełnia wymogi jaki kupić możesz polecić, zależy mi na stabilności i cenie nie wyższej jak 900 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z modemem
@hasuzlasunapisał(-a)@Andrzej5555 jak masz ont i nie chcesz funboxa po drodze mieć to ten router AX92U nie spełnia wymagań(czyli tagowania vlan 802.1q/x) więc to nie uruchomisz jako standalone tylko jako np ap ale wtedy zostawić będziesz musiał funboxą jako router
Niestety się mylisz i niepotrzebnie piszesz w temacie... 😐
ASUS RT-AX92U VLAN i ustawienia VLAN VLAN Orange
@Andrzej5555 router masz ok i nie musisz go zmieniać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z modemem
BRT-AC828 to jednak co innego niż RT-AX92U. Ale nie wykluczone że istnieje jakiś firmware dla RT-AX92U który ma wszystkie potrzebne opcje... W instrukcji https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/wireless/RT-AX92U/PL15762_RT-AX92U_UM_WEB.pdf nic o VLAN nie widzę. Ale może źle patrzę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z modemem
@j131 to tylko przykład konfiguracji, podstawowe VLAN ten ASUS z tematu da ustawić, internet ruszy.
Zresztą wszystkie nowe modele ASUS dają się pod internet Orange ustawić, tylko z TV Orange mają problem 😉
Strona 68 instrukcji IPTV port22 --> router: VLAN ID=35
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z modemem
Kupiłem, a raczej wymieniałem na ten router co mi na priv polecił haruzlasu. Śmiga jak tralala. Dzięki za poradę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z modemem
@Andrzej5555 w razie potrzeby informacje o konfiguracji własnego routera masz podane w linku:
https://www.orange.pl/omnibook/konfiguracja-wlasnego-routera-adsl-vdsl
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »