- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
funbox2
Może jest ktoś ogarnięty w tych tematach ?
Już kombinowałem włącznie z wymianą dekodera Polsatu Evobox,resetem modemu itp. wszystko na nic ,nie przydziela adresu ip i mimo że w ustawieniu przez chwile łączy i pokazuje że jest połączony ,to komunikat zawsze ten sam na tv że brak połączenia i to zarówno po wifi jak i po kablu ,kompy i smartfony działają bezproblemowo
Nie mam pojęcia co jest przyczyną na pewno nie dekodery bo były zmieniane niepotrzebnie zresztą bo usterka ta sama Z góry dzięki za info
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
funbox2
chciałbym mieć internet w tv poprzez dekoder który nie dostaje właśnie ip nawet po kablu z modemu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
funbox2
To mam zatem pytania:
1) zaloguj się na panel funboxa i sprawdź czy w loginie masz dopisek ipv6, jeśli tak, usuń go
2) czy internet działa bez problemu na innych urządzeniach i po wifi i po kablu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
funbox2
dokładnie taki mam taki dopisek ,internet działa w innych urządzeniach i po kablu i po wifi
Zrobiłem jak Pan radził niestety to samo jest komunikat brak połaczenia, w innych urządzeniach działa jak działało z dopiskiem i bez tak samo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
funbox2
Mam jeszcze prośbę, czy próbowałeś zrobić konfigurację manualną w dekoderze? i po wifi i po kablu?
Ustawienia/Sieć/i tam masz do wyboru przewodowa i bezprzewodowa. Żaden adres IP się nie pobiera?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
funbox2
Próbowałem już ręcznie wpisywać nic nie daje ,w routerze widać jak się łaczy bo pokazuje i znajduje się w sieci ale nie podaje adresu .Natomiast tv dekoder wyswietla komunikat błąd połaczenia i po chwili znika ta ikonka w podglądzie z routera na monitorze pc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
funbox2
Na pewno warto może spróbować zresetować ustawienia do fabryki, ale potem znów wszystko trzeba ustawiać. Ew. zmiana zabezpieczeń do wifi. Nie wiem czy próbowałeś na chwilę zrobić hotspot na komórcę i tędy spróbować? może dekoder od cp jest wadliwy? to już naprawdę ciężko coś jednoznacznie doradzić...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
funbox2
Też straciłem już ochote do walki ale dziekuje za chęć pomocy ,dekoder już zmieniłem na inny i tez nic z tego .
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »