- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Własny router vs Funbox 6
Temat niby znany, mam Funboxa 6 chce podłączyć pożądny własny router (mam dużo IoT, praca zdalana, itp) więc potrzeba ONT'a od Orange. ALE na infolini i na chacie powiedzieli, że już nie dają ONTów a własnego jak wiadomo podłączyc się nie da (musi być z ewidencji Orange). Do tej pory, jak widze w wontkach, udawało się zamówić jako dodatkowo płatna usługę wizytę montera a z ONT'em. Ale teraz odmawiają. Czy, kto ma pomysł jak namówić Orange do współpracy? Jest jakikolwiek znany sposób na ominięcie tego dramatycznego Funboxa 6?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@KamilS teoretycznie da się obejść, brak ONT Orange, trzeba zakupić podobny ONT w sklepie i szukać technika od Orange, co ci go podłączy i autoryzuje, skoro jest niedobór ONT Orange, powinni iść na rękę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W takim razie ma ktos namiary na technika z Wrocławia ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@KamilS odpowiem: własnego ONT, nawet jakby był oryginalny kupiony na wolnym rynku, co jest niedopuszczalne, nie podłączysz...
Żeby uaktywnić ONT trzeba go dopisać do systemu, a tego bez zlecenia nie zrobisz. Zlecenia nie wystawi nikt, bo trzeba z magazynu pobrać i dopisać na podstawie tego zlecenia, więc kółko zamknięte
Tego po prostu nie zrobisz...
Próbuj poprzez asystę, ale to raczej skazane na niepowodzenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No własnie tak rozumiem sytuacje z ONT'em. Czyli wygląda na to, że jak chcę mieć sieć spałniająca moje wymagania to musze zmienić dostawcę? Brawo Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@KamilS gdybys przy instalacji zamówił dodatkowego ONT, to byś miał.. niestety dopiero od niedawna nie można zamawiać w trakcie umowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@KamilSnapisał(-a)Jest jakikolwiek znany sposób na ominięcie tego dramatycznego Funboxa 6?
może wkrętak i lutownica?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nieprzyzwoite są te ograniczenia Orange, nadaje się do UOKiK. A wystarczy dodac opcje bridge. Nic na tym nie traca (prócz potencjalnej utraty możliwosci sledzenia użytkowników).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@KamilS może i tak, ale to sprzęt i usługa operatora i on dyktuje warunki, a tych nie przeskoczysz, mimo, że mogą być słuszne Twoje pomysły i oczekiwania
A tracą dużo więcej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@KamilSnapisał(-a)...
mam dużo IoT, praca zdalana, itp
...
Co to ma do rzeczy z FB6? Z tego co wiem, to ani z pracą zdalną ani z IoT nie ma problemów na FB6.
Co oczywiście nie jest usprawiedliwieniem dla Orange w kwestii utrudnień z uzyskaniem ONT lub (a co tam, dawno nie było), jeśli im ich brakuje, to z uporczywym odmawianiem możliwości odblokowania trybu bridge w swoich "ruterach".
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »