- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam Mam problem z nie otwierającymi się stronami po IPv6 Mam kilka innych pytań odnośnie tych protokołów czy IPv4 i IPv6 mają być załączone razem czy tylko jeden z nich ponieważ na IPv6 nie otwierają się strony jak by nie był uruchomiony Proszę wszystkich użytkowników forum o pomoc w tej sprawie dodam że na umowie mam protokół IPv6 tylko do tej pory nie korzystałem...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim dopasuj do Siebie. Jak tylko to zmienisz, nic nie zepsujesz 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uruchomienie protokołu IPv6 na FunBox 2.0
@AnonimJeśli na IPv6 nie otwierają się strony, to ustaw IPv4. Albo jeden, albo drugi. Oba na raz nie działają. Zależy do czego używasz i na jakiej usłudze, ale ma po prostu działać i tyle. Na umowie masz w loginie /Ipv6, ale nie przejmuj się tym wcale. Nie musisz tego używać. To jest dowolnie ustawiane przez użytkownika. Działają oba warianty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
na przykład po IPv6 nie działa strona rekonfiguracyjna FunBox-a 2.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim dopasuj do Siebie. Jak tylko to zmienisz, nic nie zepsujesz 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam IPv4 i IPv6 uruchomiony najwyżej będzie Dual Stack fajnie by było żeby większość stron działało po IPv6 to wtedy można uruchomić samą IPv6 a tak trzeba podpierać się IPv4
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AnonimTo weź to przetłumacz tej stronie co się nie otwiera 🙂
Im więcej się czasem kombinuje i pozwala sprzętowi decydować.......
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał(-a)Mam IPv4 i IPv6 uruchomiony najwyżej będzie Dual Stack fajnie by było żeby większość stron działało po IPv6 to wtedy można uruchomić samą IPv6 a tak trzeba podpierać się IPv4
Obecnie protokół IPV6 nie jest standardem, szczególnie w sieci kablowej Neostrada/ światłowód, ustaw więc IPV4 i z loginu usuń IPV6, nie możesz jednocześnie mieć w konfiguracji IPV6 i IPV4, więc się zdecyduj, ja korzystam z IPV4 i wszystko działa prawidłowo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimnapisał(-a)Obecnie protokół IPV6 nie jest standardem, szczególnie w sieci kablowej Neostrada/ światłowód, ustaw więc IPV4 i z loginu usuń IPV6, nie możesz jednocześnie mieć w konfiguracji IPV6 i IPV4, więc się zdecyduj, ja korzystam z IPV4 i wszystko działa prawidłowo.
W Polsce najwyraźniej nie jest standardem, za zachodnią granicą to już ok 50% ruchu do Google. W sieci LAN nadal są przypisywane adresy IPv4, więc strony które go nie obsługują też powinny działać. Zauważyłem natomiast inny efekt IPv6 - system najpierw próbuje się komunikować po IPv6, a jeśli serwer nie odpowiada, to po IPv4. Powoduje to widoczne opóźnienie przy pierwszym otwarciu witryny, potem już jest ok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@p0wertiger dobrze to odpisałeś i ta odpowiedź powinna być Rozwiązaniem.
@Anonim widzę że preferujesz... Jak kto chce i chybił trafił 😎