- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy macie Państwo już jakieś konkretne plany względem uruchomienia trybu Bridge dla klientów biznesowych dla urządzenia Funbox10? Raczej wydaje się to być standardem w obecnej dobie, gdy firmy wykorzystują znacznie bardziej zaawansowane urządzenia względem obsługi routingu, a obsługa dodatkowego NATu w tym wypadku jest dla nich problematyczna, i nieoptymalna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To tak po długich bojach udało się, ale radzę uważać:
- Konieczna zmiana adresacji, wprowadzono nas wpierw w błąd że nie będzie, ale nadają tutaj 4 adresy sieci własne do użytku, więc zmienia się,
- Ze względu na powyższe - dodatkowa opłata,
- Mieliśmy Funbox 10 bodajże HW 1.0.1 . Na nim nie da się odpalić bridge, musiałem jechać zamieniać na wersję HW 2.0.1,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Udostępnienie trybu Bridge dla Funboxa 10 w ofertach biznesowych
@nowakowskiluknapisał(-a)Czy macie Państwo już jakieś konkretne plany
...
Uczestnicy tego forum to co najwyżej klienci Operatora, nie znają jego planów. IMHO pewnie taki tryb w tej ofercie się pojawi. Jesteś pewien że go nie ma?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, jestem pewien 😉
Z tego co wiem przedstawiciele operatora jednak też tutaj na forum odpisują. Lepsze to niż wisieć i czekać na infolinii nie dowiadując się niczego 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@nowakowskiluk jeśli masz usługę dla firm że to masz możliwość wykupienia stałego IP i ustawienia trybu bridge. Tego jestem pewien
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mamy wykupione stałe IP, łącze 8Gbps/1Gbps - i nie było możliwości dla tego łącza (z niego wynika Funbox10) ustawienia tego trybu w tym routerze. Czy coś ostatnio uległo zmianie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@nowakowskiluk zadzwoń na infolinię. Powinni to zrobić od ręki. Sam tego nie zrobisz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To tak po długich bojach udało się, ale radzę uważać:
- Konieczna zmiana adresacji, wprowadzono nas wpierw w błąd że nie będzie, ale nadają tutaj 4 adresy sieci własne do użytku, więc zmienia się,
- Ze względu na powyższe - dodatkowa opłata,
- Mieliśmy Funbox 10 bodajże HW 1.0.1 . Na nim nie da się odpalić bridge, musiałem jechać zamieniać na wersję HW 2.0.1,