- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
UDM-PRO i telewizja Orange
Dzień dobry,
Od kilku godzin próbuję uruchomić telewizję Orange przez Ubiquiti UDM-PRO, jednak najwyraźniej coś mi nie idzie, bo nic nie chce zadziałać. Patrzyłem już na podobne wątki na forum oraz na instrukcje z trzepaka, ale nawet po tym nie wiem gdzie popełniam błąd. Obecnie utworzyłem 3 vlany (id: 35, 838, 839), a następnie wypuściłem na jeden port na switchu, który podpiąłem do dekodera. Jeśli ktoś przeprowadził już wcześniej taką konfigurację to będę zobowiązany jeśli mi z tym pomoże. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i życzę Wesołych Świąt.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Szulc pomiń switch-a i sprawdź w tedy jak działa dekoder. Będzie pewność, że Ubiquiti UDM-PROskonfigiroeany jest prawidłowo. Czasami switch może blokować dostęp do TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur dzięki za odpowiedź. Podpiąłem bezpośrednio, zmieniłem port wyjściowy, niestety dalej nic.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Szulc z telewizją od Orange na innym routerze niż FB będą kłopoty z konfiguracją. Jeszcze internet funkcjonuje, ale TV czasami daje się ustawić. Niedawno ktoś pisał na NO z konfiguracją TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur przed zakupem sprzętu rozglądałem się tutaj i o problemie wiedziałem. Jednak mam wrażenie, że w większości przypadków to problem nie był z konfiguracją, a z ograniczeniami sprzętowymi, które u mnie raczej nie występują. Cały czas szukam i próbuje, może się w końcu uda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Szulcnapisał(-a)przed zakupem sprzętu rozglądałem się tutaj i o problemie wiedziałem. Jednak mam wrażenie, że w większości przypadków to problem nie był z konfiguracją, a z ograniczeniami sprzętowymi, które u mnie raczej nie występują. Cały czas szukam i próbuje, może się w końcu uda.
Powodzenia, nie omieszkaj napisać jeśli Ci się uda.
Tutaj moje trzy grosze do tematu IP TV:
https://nasz.orange.pl/t5/Modemy-i-routery/Dzia%C5%82anie-dekodera-IPTV-w-podsieci/m-p/258337#M18565
To oczywiście jest inna konfiguracja (cały czas działająca bezproblemowo), ale widać z niej że poza agregacją VLAN na jednym porcie jeszcze inne aspekty konfiguracji sieci są dla działania IP TV niezbędne. Routing jest niestandartowy i chyba tylko serwery DNS operatora wiedzą jak się do tego zabrać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@SzulcUpewnię sie tylko: dekoder podłączony bezpośrednio do modemu FB działa bezproblemowo?