- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TP-Link MR600 Simlock?
@IreneuszCDnapisał(-a)@elephantao zawsze można wgrać oprogramowanie czyste, ale musisz mieć programator, na Elektroda pl są tacy co się tym zajmują, więc jak ci mocno zależy, to trzeba się dogadać i zapłacić, sam tego nie zrobisz, ciekawe czy alternatywne oprogramowanie to obejdzie, ja wątpię, ale mogę się mylić 😉
Powiem tak, nie mam z tym absolutnie żadnego problemu, tylko muszę takowego magika namierzyć 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TP-Link MR600 Simlock?
@elephantao załóż tam konto i opisz problem w stosownym dziale > Hardware, Software, naprawa urządzeń sieciowych 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TP-Link MR600 Simlock?
Muszę przyznać, że to dla mnie dziwna sprawa. Kilka routerów kupiłem od Orange i jakoś na żadnym nie trafiłem, aby miał SIMLock-a. Szkoda, że na tego TP-Linka jest założony i na infolinii nie chcą w żaden sposób pomóc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TP-Link MR600 Simlock?
Cześć @elephantao
Router TP-Link Archer MR600 nie powinien mieć simlocka. Router powinien działać z dowolnymi kartami SIM dowolnego operatora. Próbowałeś według tego linka z Orange Zdjęcie blokady SIM-lock. https://www.orange.pl/omnibook/zdjecie-blokady-sim-lock#
2. Jak zdjąć blokadę SIM-lock?
Blokadę SIM-lock możesz zdjąć:
- W dowolnym salonie Orange – listę salonów znajdziesz tutaj.
- Dzwoniąc na infolinię:
*100 (z telefonów komórkowych) / 510100100 (z telefonów stacjonarnych) – jeżeli jesteś Klientem indywidualnym lub
*600 (z telefonów komórkowych) / 510600600 (z telefonów stacjonarnych) – jeżeli jesteś Klientem biznesowym.
Przygotuj informacje, które potrzebne Ci będą podczas rozmowy z Doradcą:
- Kod abonencki (lub kod PUK, jeśli jesteś Klientem oferty na kartę) w celu potwierdzenia Twojej tożsamości.
- Model i numer IMEI telefonu, z którego chcesz zdjąć blokadę (możesz go sprawdzić, wpisując kod *#06# na klawiaturze telefonu).
- Adres e-mail, na który otrzymasz kod odblokowujący (obsługa zlecenia trwa do 24 godzin od momentu zgłoszenia).
Zdjęcie blokady:
- Jest bezpłatne, jeśli jesteś Klientem indywidualnym i przenosisz numer z innej sieci do oferty na abonament w Orange.
- Kosztuje 77 zł brutto, jeśli:
- jesteś Klientem indywidualnym i przenosisz numer z innej sieci do oferty na kartę w Orange (opłatę pobierzemy ze środków dostępnych na koncie).
- jesteś Klientem indywidualnym i biznesowym oferty abonamentowej (opłatę doliczymy do kolejnej faktury).
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TP-Link MR600 Simlock?
Tak trochę "z innej beczki", @Pablo5 ja rozumiem chęć pomocy, tylko nie rozumiem dlaczego za każdym razem jak wstawiasz link do strony to żywcem przepisujesz co jest tam napisane 🤔 Według mnie odnośnik wystarczy, ludzie potrafią kliknąć weń i odczytać zawartość, czyż nie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TP-Link MR600 Simlock?
Ok @slav72. To będe wstawiał sam odnośnik/link do tematu lub fragment tekstu plus zródło. 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TP-Link MR600 Simlock?
@elephantao ja bym doradził jednak, po głębszym namyśle, sprzedać ten router i kupić coś co zadziała z każdą kartą SIM 😎
Ale zrobisz jak uważasz 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TP-Link MR600 Simlock?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TP-Link MR600 Simlock?
@j131 zgadzam się z Tobą. Powoływanie się na tekst bez wskazania zródła/ linka skąd pochodzi dany tekst jest plagiatem. Najlepszym rozwiązaniem które będę stosował to przytoczenie fragmentu tekstu z danego linku plus żródło(link)
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
TP-Link MR600 Simlock?
@elephantao Jeżeli O nie może zdjąć blokady a o niej nie informowało w ofercie to należy zwrócić jako niezgodny z umową i kupić na wolnym rynku.