- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartbox wifi 6 ustawiony za daleko
jeśli SWB 6 ustawiony jest za daleko (w innym budynku) - biała dioda miga wolno (skonfigurował się prawidłowo) to on działa czy słabo działa czy w ogóle nie działa
dzięki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie może być za daleko bo nawet jeżeli złapie synchronizacje to może rozłączać a poza tym możesz rozsyłać szum zamiast wi-fi. Po prostu porównaj jak bardzo różnią się transfery na wi-fi na swb i na Funbox . Jak będziesz mieć powiedzmy połowę tego co na Funbox to jest ok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)
Po prostu porównaj jak bardzo różnią się transfery na wi-fi na swb i na Funbox .
a gdzie można sprawdzić z czym(swb/fb) łączy się telefon czy też laptop (nazwa sieci jest u mnie taka sama)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pawełchc najprostszą metodą jest podpięcie laptopa po kablu do SWB6 i zrobienie speedtestu. Zobaczysz z jaką prędkością łącza się FB że SWB
Instrukcja https://m.youtube.com/watch?v=_CLmzDJsrrk
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli zrobiłeś tak jak jest łopatologicznie pokazane na tym filmiku, to jest dobrze. Jeśli nie, to jest źle.
W filmiku jest w jednym miejscu mowa o "FunbBoxie", oczywiście chodzi o "FunBoxa", nie o jakieś inne urządzenie mityczne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
SWB skonfigurowałem z instrukcji , filmik oglądnąłem póżniej ale skoro diody świeciły na pomarańczowo to chyba było ok ale swb pasuje mi w innym miejscu
odległość FB od SWB ok 20mb
prędkości laptop ping/down/upl : na kablu z swb 7/100/80 , wifi bez swb 8/260/110 , wifi z swb 9/65/60
telefon wifi z swb 10/50/25 , bez swb 8/310/115
na razie nie mam możliwości podłączenia się do fb kablem
także swb sporo zwalnia
swb potrzebuje tylko do napędu bramy ale widzę że zwalnia wszystkie urządzenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Do obsługi bramy 50Mbps zupełnie wystarczy. Ewentualnie możesz się pokusić o własny repeater a najlepiej i własny system mesh. W obecnych czasach mesh np TP-Linka działa naprawdę fajnie. Tylko oczywiście to kolejne koszty. Z tym że płacisz raz i to już twoja własność.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Takie już zbójeckie prawo repeatera: musi pasmo podzielić (na dwa). Więc się wszystko zwalnia. Tak to ma działać - wszystko masz prawidłowo połączone i skonfigurowane.
Jeśli chciałbyś więcej, to bez inwestycji się nie obejdzie. Kabel byłby najlepszy, dobry system WiFi byłby super (podbijam - systemy mesh TP-Linka wymiatają, ale to nie jest najtańsze). Obie zmiany łącznie - miodzio.
Ale jeśli te parametry są stabilne i wystarcza ci tak jak jest, to oczywiście nic nie musisz.