Rozłączanie sieci po WiFi jak i po kablu Ethernet

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16107
  • 66908
  • 864

@Jaros1  i tu przyznam, że nie zetknąłem się z takim objawem. Jedno co możesz zrobić, to wymienić SWB i zobaczyć jak zachowa się ten drugi. 

Powiedz jednak, czy przy rozłączeniu migają diody na SWB? Może sprawdź zasilanie do którego podłączony jest SWB? Włącz równolegle drugie urządzenie i sprawdź czy zasilanie jest ok, czy i drugie się restartuje...to jedyne pomysły na prędko...

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9515
  • 39198
  • 328

Czyli masz zestaw dość rzadki: FB10 + SWB7... nie wydaje mi się żeby wcześniej ktoś się takim chwalił. Będzie trudno zdiagnozować. Że coś jest nie tak z SWB7, to widać na pierwszy rzut oka, ale to może być mylące wrażenie.
Może SWB7 odnawia swój IP i chwilowo sam traci połączenie? Próbowałeś restartować SWB7? Problem pojawia się o stałej godzinie nawet jeśli SWB7 zostanie zrestartowany w losowym momencie?
Czy możesz podłączyć SWB7 z FB10 kablem (dla testu)?

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 8
  • 16
  • 0

Wymieniłem wzmacniacz SWB7 na nowy i teraz caly czas powoli miga na biało i wzmacniacz nie dziala. Według instrukcji to Wzmacniacz skonfigurowany prawidłowo, poza zasięgiem Wi-Fi modemu lub błędne działanie wzmacniacza, jak stoi obok modemu to tak samo

• 9515
  • 39198
  • 328

Połącz je kablem, zresetuj wzmacniacz do fabryki. Od tego zacznij.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16107
  • 66908
  • 864

@Jaros1  postaw je blisko siebie, sparuj i później przestaw w miejsce docelowe 

• 8
  • 16
  • 0

Tym razem na nowym wzmacniaczu SWB7 codziennie o około 2 w nocy następuje restart urządzenia.

Co może być tego przyczyną?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2152
  • 9415
  • 72

@Jaros1  a masz w Funbox wyłączną opcję "Smart wifi"?

• 8
  • 16
  • 0

Myślę że jeśli chodzi o ten restart o 2 w nocy to najprawdopodobniej to poprostu przymusowy restart urządzenia aby go obciążyć, oczywiście nie jestem tego pewny. Bardziej zastanawiam się nad tym że tym razem nowego SWB7 podłączyłem o godzinie 18:05 dokładnie zapisałem sobie tą godzinę i tym razem o 18:05 codziennie wyrzuca wzmacniacz, tym razem dioda na wzmacniaczu miga na biało co oznacza według instrukcji:  "Wzmacniacz skonfigurowany prawidłowo, poza zasięgiem Wi-Fi modemu lub błędne działanie wzmacniacza"
Wzmacniacz jest podłączony od urządzenia -62dm od routera (według aplikacji Mój Funbox)
Wzmacniacz po minutcie normalnie wraca do działania i świeci tak jak powinien czyli na kolor pomarańczowy.
Ma ktoś jakiś pomysł, dlaczego codziennie nagle wzmacniacz rozłącza się z modemem? Wspomnę też że wzmacniacz się nie resetuje tylko na około minutę miga biała dioda która oznacza: "Wzmacniacz skonfigurowany prawidłowo, poza zasięgiem Wi-Fi modemu lub błędne działanie wzmacniacza."
Proszę o pomoc.
Jeśli chodzi Ci z tym "Smart Wifi" o złączenie sieci 2,4ghz i 5ghz w jedno i jak przechodzę z pokoju do pokoju do telefon wybiera do którego urządzenia ma lepszy zasięg to tak mam to włączone.

• 8
  • 16
  • 0

Jednak nie wyrzuca do tej migającej białej diody codziennie o tej samej godzinie, tylko teraz tym razem co 15 minut 😞
Czy wie ktoś moze o co chodzi?

• 9515
  • 39198
  • 328

Oczekujesz od nas jasnowidzenia. Jeśli faktycznie zależy ci na zdalnej diagnostyce, to przestań zadawać pytanie czy ktoś wie o co chodzi tylko raczej napisz czy zrobiłeś to co ci radziliśmy i opisz efekt.
Bez tego zostaniesz z problemem sam.