Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Router nie wykrywa karty SIM

ROZWIĄZANE
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Gdy nie 2, to myślałbym że simlock.

A tak wydaje mi się, że to jakaś lokalna awaria lub jakaś usterka sprzętu.
Arti_Kn_Pl
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
Solution

Takie trochę proste, ale może powyginaj delikatnie trochę sim we wszystkie strony, być może nie stykają się dobrze styki od urządzenia ze sim (jakiś delikatny wgniot w sim ?), Wymiana sim ?
dreder
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Dziś lub jutro wybieram się po starter i wymieniam kartę
p2225
Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy

@Arti_Kn_Pl właśnie mi się przypomniało, że dawno temu miałem coś podobnego. Kartę w formacie nano wcisnąłem do innych ramek niż tych co dostałem razem z tą kartą i ta karta wybrzuszyła się złączami w dół i router do nich nie "dosięgał". Gdy przekładałem tą kartę już bez ramek do telefonu to wtedy odginała się z powrotem i działała. @dreder czy karta wkładana do routera jest idealnie gładka? Masz może jakieś inne ramki żeby włożyć w nie tą kartę nano? Emotikon: Szczęśliwy
dreder

Ramki mam oryginalne, ale do telefonu właśnie wkładam w rozmiarze micro SIM, a do routera zwykłą SIM, czyli w takim razie powyginać kartę?może jest inne rozwiązanie, bo trochę się boję że uszkodzę kartę.
p2225

Nie, lepiej nie wyginaj. Wymień kartę na nową. Emotikon: Mrugający
dreder

A tak zupełnie teoretycznie, czy jeśli przeniosę numer na niezarejestrowany starter, to zadziała czy musi być zarejestrowany ten nowy starter?
p2225

Nie musisz rejestrować nowego startera, a wręcz nie wolno tego robić. Emotikon: Mrugający

dreder

Wiadomość zawiera obraz
Znalazłem rozwiązanie Emotikon: Bardzo szczęśliwy

Otóż karta widocznie była za cienka, bo po podłożeniu razem z nią najzwyklejszej igły aby ją mocniej dopchnąć do styków, karta została wykryta! Emotikon: Bardzo szczęśliwy

Dziękuję wszyskim bardzo za pomoc, gdyby nie wy nie znalazł bym przyczyny Emotikon: Mrugający
IMG_20180222_140241.jpg
Wiktor
Poziom 46, Zespół Nasz Orange

Wiadomość zawiera obraz

@dreder

świetna wiadomość! Cieszymy się, że udało się dojść do rozwiązania. Zachęcam przy okazji do oznaczenia posta, który okazał się najbardziej pomocny, przydatny. Szczegóły poniżej Emotikon: Szczęśliwy:

Spoiler
  • jeśli założyłeś temat i pojawiła się dobra odpowiedź lub rozwiązanie - oznacz najlepszą odpowiedź klikając w przycisk 4.png 
    Podziękujesz w ten sposób osobie, która pomogła i pomożesz osobom, które będą miały podobne pytanie.