Nie można wyświetlić tego widżeta.

Restartowanie sieci

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 32
  • 0

Restartowanie sieci

Czyli nie ma szans na łącze, które nie zrywa połączenia. Niby na światłowodzie miało być stabilnie. Za jakiś czas będę dzwonił do Orange. To chyba na mobilnym jest już stabilniej niż na tym światłowodzie.. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14453
  • 59385
  • 722

Restartowanie sieci

@tomekmistrz1  jest 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6638
  • 27255
  • 217

Restartowanie sieci

@tomekmistrz1 

Jeśli kilkuminutowa przerwa w środku nocy raz na 10 dni jest dla Ciebie nie do przyjęcia, to tak jak już pisałem, musisz pomyśleć o założeniu firmy i celować w umowę z gwarantowanym SLA. Nie rozumiem co było niejasnego w tym co napisałem?

IMHO nie ma cienia szansy żeby internet mobilny miał stabilność choćby nieznacznie zbliżoną do światłowodowego. Na czym opierasz swoją hipotezę w tym zakresie?

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 32
  • 0

Restartowanie sieci

Na tym że korzystałem jednego i drugiego. Co do firmy to nie mam takiej możliwości. A co do zrywania to przecież o to chodzi że jest częściej niż raz na 10 dni. Właśnie dlatego założyłem ten temat. Gdyby było raz na 10 dni, to nie miałbym żadnych zastrzeżeń. 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2610
  • 14018
  • 68

Restartowanie sieci

@tomekmistrz1napisał(-a)

Czyli nie ma szans na łącze, które nie zrywa połączenia. Niby na światłowodzie miało być stabilnie. Za jakiś czas będę dzwonił do Orange. To chyba na mobilnym jest już stabilniej niż na tym światłowodzie.. 

Sesje odnawia w nocy, więc to chyba nie problem, nawet jak ściągasz wtedy pliki, co do Internetu Mobilnego po LTE, to nie jest tak stabilny i szybki, chyba że wkroczy 5G, ale to w 2024 będzie lub 2025.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29508
  • 271

Restartowanie sieci

@tomekmistrz1napisał(-a)

Na tym że korzystałem jednego i drugiego. Co do firmy to nie mam takiej możliwości. A co do zrywania to przecież o to chodzi że jest częściej niż raz na 10 dni. Właśnie dlatego założyłem ten temat. Gdyby było raz na 10 dni, to nie miałbym żadnych zastrzeżeń. 

@tomekmistrz1  jeśli u Ciebie zrywa połączenie/odnawia sesję częściej niż raz na 9-10 dni to rób zgłoszenie do Orange bo coś ewidentnie jest nie tak.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1688
  • 13616
  • 2

Restartowanie sieci

@tomekmistrz1 , posłuchaj rady @slav72 . To bardzo mądre i najtrafniejsze rozwiązanie Twojego problemu. Wymiana wskazana😊

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14453
  • 59385
  • 722

Restartowanie sieci

@slav72 Nie tak do końca...są jeszcze  DSLAM-y, które restartują sesję co 22 godziny

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29508
  • 271

Restartowanie sieci

@agat13  no tak, ale z tego co kolega @tomekmistrz1  pisał to nie jest to raz na dobę tylko raz w tygodniu (tak to wywnioskowałem, chyba że błędnie 🤔).

PS.

U mnie na FB6 aktualnie czas trwania sesji PPP to 09 d 14 g 39 m 03 s 🙂

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6638
  • 27255
  • 217

Restartowanie sieci

@tomekmistrz1napisał(-a)

Witam, jak często Funbox 6 restartuje sieć oraz czy restartuje sieć wifi? Czy można ustawić czas restartu np na dany dzień i czas, np wtorek godz. 9:00

Aby na pewno napisałeś że chodzi o częste restarty? Spytaleś jak często są restarty, nie napisałeś jak często są one u ciebie.

Skoro są tak często, jak teraz piszesz to reklamuj. Poza tym sprawdź czy parametry połączenia są zgodne z umową.