- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem ze Smartbox 6
Dzień dobry, mam problem ze Smartboxem 6, mianowicie podłączył się początkowo bez problemu do routeru, przez 30 sekund rozgłaszał dalej WIFI, lecz po tym sam się zresetował, no i czekając 2 minuty zgodnie z instrukcją świeci się migająca pomarańczowa dioda lecz biała się nie zapala, wcześniej zapalała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z Smartbox 6
A ten smartbox nie stoi za daleko od Funboxa? Może jest na granicy zasięgu i nie łapie połączenia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z Smartbox 6
@pies1 SWB6 prawdopodobnie wyłożył się podczas aktualizacji oprogramowania na najnowsze. Zresetuj do fabryki, przenieś blisko FB i sparuj urządzenia zgodnie z instrukcją ( WPS). Później postaw go pomiędzy miejscem docelowym, a FB. Sprawdź połączenie najlepiej za pomocą speedtestu na laptopie podłączonym po kablu do SWB6. Później przestaw w miejsce docelowe i ponów test prędkości. Możesz posiłkować się apką Mój Orange w celu weryfikacji komunikacji między urządzeniami
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem ze Smartbox 6
Problem w tym, że właśnie robiłem to zgodnie z aplikacją Orange i instrukcją dołączoną, reset zrobiłem i nic to nie dało. Jest w miejscu gdzie na spokojnie ma pełny zasięg.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem ze Smartbox 6
@pies1 pytanie, czy łączyles urządzenia blisko siebie ? Zawsze można połączyć po kablu, odczekać aż się skonfigurują przez WPS i dopiero rozłączyć, oraz przenosić. Pierwsza rekonfiguracja po kablu pewna. Jeśli nie da rady, wymieniaj SWB
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem ze Smartbox 6
Będąc szczerym zapomniałem kompletnie że można podłączyć po prostu do routera na chwilę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem ze Smartbox 6
Po kablu wzmacniacz działa, chcąc go przenieść żeby już był w miejscu docelowym i po WiFi działał normalnie niestety nie działa mimo pokazania w aplikacji że jest połączony, czyli raczej wymiana wchodzi w grę. Często po miganiu ikony internetu na pomarańczowo całkowicie gaśnie wszystko
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem ze Smartbox 6
Wygląda na problem z zasilaniem. Jeśli masz prawidłowe napięcie w sieci, to pewnie zasilacz szwankuje sam z siebie. Jeśli wymienisz, to upewnij się że z zasilaczem.