Problem ze Smartbox 6

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 14
  • 0

Problem ze Smartbox 6

Dzień dobry, mam problem ze Smartboxem 6, mianowicie podłączył się początkowo bez problemu do routeru, przez 30 sekund rozgłaszał dalej WIFI, lecz po tym sam się zresetował, no i czekając 2 minuty zgodnie z instrukcją świeci się migająca pomarańczowa dioda lecz biała się nie zapala, wcześniej zapalała. 

8 ODPOW. 8

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2526
  • 11903
  • 75

Problem z Smartbox 6

@pies1  zresetuj smartbox. Nowe parowanie rób z 5 min.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4334
  • 21453
  • 103

Problem z Smartbox 6

A ten smartbox nie stoi za daleko od Funboxa? Może jest na granicy zasięgu i nie łapie połączenia? 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16265
  • 67962
  • 879

Problem z Smartbox 6

@pies1 SWB6  prawdopodobnie wyłożył się podczas aktualizacji oprogramowania na najnowsze. Zresetuj do fabryki, przenieś blisko FB i sparuj urządzenia zgodnie z instrukcją ( WPS). Później postaw go pomiędzy miejscem docelowym, a FB. Sprawdź połączenie najlepiej za pomocą speedtestu na laptopie podłączonym po kablu do SWB6. Później przestaw w miejsce docelowe i ponów test prędkości. Możesz posiłkować się apką Mój Orange w celu weryfikacji komunikacji między urządzeniami 

• 5
  • 14
  • 0

Problem ze Smartbox 6

Problem w tym, że właśnie robiłem to zgodnie z aplikacją Orange i instrukcją dołączoną, reset zrobiłem i nic to nie dało. Jest w miejscu gdzie na spokojnie ma pełny zasięg.

*Scaliłem wpisy - moderator Wojciech.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16265
  • 67962
  • 879

Problem ze Smartbox 6

@pies1  pytanie, czy łączyles urządzenia blisko siebie ? Zawsze można połączyć po kablu, odczekać aż się skonfigurują przez WPS i dopiero rozłączyć, oraz przenosić. Pierwsza rekonfiguracja po kablu pewna. Jeśli nie da rady, wymieniaj SWB 

• 5
  • 14
  • 0

Problem ze Smartbox 6

Będąc szczerym zapomniałem kompletnie że można podłączyć po prostu do routera na chwilę 

• 5
  • 14
  • 0

Problem ze Smartbox 6

Po kablu wzmacniacz działa, chcąc go przenieść żeby już był w miejscu docelowym i po WiFi działał normalnie niestety nie działa mimo pokazania w aplikacji że jest połączony, czyli raczej wymiana wchodzi w grę. Często po miganiu ikony internetu na pomarańczowo całkowicie gaśnie wszystko 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9899
  • 41500
  • 341

Problem ze Smartbox 6

Wygląda na problem z zasilaniem. Jeśli masz prawidłowe napięcie w sieci, to pewnie zasilacz szwankuje sam z siebie. Jeśli wymienisz, to upewnij się że z zasilaczem.