Problem z restartującym się Funbox6 i jego wymianą w salonie Orange.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15705
  • 64738
  • 830

@JasiuTV  w sprawie IPTV na własnym sprzęcie nic się nie zmieniło. Router musi mieć odpowiednie ustawienia i czasem trudno jest go zmusić do współpracy.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8829
  • 35866
  • 299

@JasiuTVnapisał(-a)

@atlas_cudow Akurat nie miałem swojego żadnego wolnego, bo też myślałem żeby to zrobić. Ogólnie się zastanawiam, czy nie zastąpić tego FunBoxa właśnie swoim routerem. Tylko kiedyś czytałem, że są problemy z konfiguracją IPTV. Coś się zmieniło w sprawie? 

Zmieniło się o tyle, że dokładnie (choć tylko "co do zasady" - nie w sensie konkretnych opcji w konkretnych ruterach) wiadomo jak skonfigurować własny sprzęt żeby IP TV działała. Wymagania techniczno-konfiguracyjne zostały rozpracowane we wszystkich szczegółach, ale operator nadal nie wspiera takiego rozwiązania - trzeba polegać na nas.

Protokół nadal pozostaje niestandardowy, więc nawet teoretycznie kompatybilny sprzęt może nie eksponować niezbędnych opcji.

W tej konkretnie sytuacji własny ruter przydałby się przede wszystkim  do diagnostyki - jeśli internet na nim by wstał bez problemu, to awaria FB6 byłaby dowiedziona a nie tylko implikowana.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3069
  • 13369
  • 78

Ja miałem na myśli własny router, właśnie jako backup aby przez weekend był net. Konfiguracja IPTV chyba jest w miarę do osiągnięcia na Mikrotikach, OpenWRT i innych w miarę otwartych systemach.