- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z restartującym się Funbox6 i jego wymianą w salonie Orange.
@JasiuTV w sprawie IPTV na własnym sprzęcie nic się nie zmieniło. Router musi mieć odpowiednie ustawienia i czasem trudno jest go zmusić do współpracy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JasiuTVnapisał(-a)@atlas_cudow Akurat nie miałem swojego żadnego wolnego, bo też myślałem żeby to zrobić. Ogólnie się zastanawiam, czy nie zastąpić tego FunBoxa właśnie swoim routerem. Tylko kiedyś czytałem, że są problemy z konfiguracją IPTV. Coś się zmieniło w sprawie?
Zmieniło się o tyle, że dokładnie (choć tylko "co do zasady" - nie w sensie konkretnych opcji w konkretnych ruterach) wiadomo jak skonfigurować własny sprzęt żeby IP TV działała. Wymagania techniczno-konfiguracyjne zostały rozpracowane we wszystkich szczegółach, ale operator nadal nie wspiera takiego rozwiązania - trzeba polegać na nas.
Protokół nadal pozostaje niestandardowy, więc nawet teoretycznie kompatybilny sprzęt może nie eksponować niezbędnych opcji.
W tej konkretnie sytuacji własny ruter przydałby się przede wszystkim do diagnostyki - jeśli internet na nim by wstał bez problemu, to awaria FB6 byłaby dowiedziona a nie tylko implikowana.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja miałem na myśli własny router, właśnie jako backup aby przez weekend był net. Konfiguracja IPTV chyba jest w miarę do osiągnięcia na Mikrotikach, OpenWRT i innych w miarę otwartych systemach.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »