Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem przy podłaczeniu drugiego routera do Fun Box 2.0

ROZWIĄZANE
adamr1984
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

U mnie to menu wygląda trochę inaczej ale to pewnie mniej istotne. Najważniejsze to to czy wystarczy teraz przepiąć kabel w tplinku do wejścia WAN (czy tam Internet bo chyba tak jest oznaczone)? Oczywiście teraz jest połączony w Funboxem kablowo LAN-LAN. Wtedy opcja Acess Point się pojawi? Teraz nigdzie jej nie ma.

Anonim
Nie dotyczy

@adamr1984  WAN port w TP-Link, chyba niebieski kolor, tam wepnij kabel biegnący od FunBox, tyle w temacie.

j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

Wiadomość zawiera hiperłącze

@adamr1984: jak nie widzisz opcji AP to patrzysz w złym miejscu. Zgodnie z dokumentacją:

https://static.tp-link.com/2020/202010/20201020/1910012597_Archer%20AX10(EU&US)1.0_UG_V1.pdf

ten ruter ma tryb AP, opis konfiguracji jest tożsamy z tym co napisał @Anonim i znajduje się na stronie 18 podlinkowanej instrukcji.

Co do obcinania pasma to nie ma żadnych racjonalnych powodów żeby tak się działo. Stawiam na felerne okablowanie. U mnie sieć jest znacznie bardziej rozbudowana i niczego mi nie obcina.

adamr1984

Udało się wszystko znaleźć. Po prostu w tym menu jest w innych miejscach ale na spokojnie się udało zmienić go jako punkt dostępu tak więc wielkie dzięki. Co nie zmienia faktu, że różnicy żadnej i teraz tak... Do tej pory miałem swój sprzęt (LInksys) jako modemo-router. Funboxa mam dosłownie od kilku dni i nie pamiętam czy sprawdzałem predkość odkąd go mam. Może tu jest problem i on tak obcina bo po odłączeniu Tp-Linka jest to samo? Zamiast ok 2,3 to max 1,7. Tak mieszkam daleko od ich rozdzielni czy jak to się zwie i szybszego łączą nie będę miał.

Podłączyłem Funboxa ze względu na telefon Voip, którego złącza linksys nie miał.

Anonim
Nie dotyczy

@adamr1984  jeśli wolne łącze masz internetu, to dodatkowy router, ani go nie przyspieszy, ani go nie spowolni, zgłoszenie zrób, może coś poprawią.

Highlighted
adamr1984

Tak się zrobi zwłaszcza, że przynajmniej raz w roku muszę to robić. Przetrasują i na rok jest spokój.