- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Połączenie PC ze wzmacniaczem. Chcę aby nie łączył sie z Funboxem. Tylko właśnie ze wzmacznieczem.
Witam,
Proszę o instrukcję (dla laika) jak sprawić, aby dany PC w domu (chodzi o ten, który ma średni sygnał, czyli żółty) łączył się zawsze nie z funboxem, tylko ze wzmacniaczem wifi?
Nie mam możliwości aby zmienić położenia urządzeń. W apce mój funbox zauważyłem, że PC samodzielnie bardzo często przełącza się automatycznie między wifi z modemu funbox a wifi ze wzmacniacza. Wzmacniacz nie ma funkcji stworzenia własnej sieci, jedynie powiela sygnał, który dostaje z modemu, ale nie wyświetla się jako osobna sieć. Pomocy!
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Połączenie PC ze wzmacniaczem. Chcę aby nie łączył sie z Funboxem. Tylko właśnie ze wzmacznieczem.
Bez zmiany położenia urządzeń nic z tym nie zrobisz.
PS. Jedynym słusznym i skutecznym rozwiązaniem jest zastosowanie kabla. Wtedy urządzenia mogą stać gdziekolwiek. No i wzmacniacz jest zbędny, chyba że w roli dodatkowego AP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michalmov1 Masz sieci 2.4 i 5 GHz pod tą samą nazwą?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michalmov1 Co to za wzmacniacz? Te które widziałem to miały swoją nazwę i można je bezproblemowo wykorzystać tak jak byś chciał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Smartbox wifi 6 F390. Tylko taki mieli dostepny w orange niestety
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnick teraz tak, ale wczesniej było rozdzielone na 2.4 i 5, ale nie niosło to za sobą żadnej zmiany jeśli chodzi o problem z którym mam do czynienia, rozłączało na jednym i drugim
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michalmov1 niestety FB w tym miejscu na silniejszy sygnał niż SWB6 ( wzmacniacz) stąd połączenie z silniejszym nadajnikiem, co gwarantuje SMART, czyli system zarządzający wi-fi na sprzęcie operatora
Tylko zmiana polaryzacji anten ( ewentualnie) lub przestawienie sprzętu może zmienić rozkład zasięgu wifi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@michalmov1 Czy rozdzielenie wiązało się ze zmianą nazwy jednej z sieci? Dwa, komputer przełącza się pomiędzy takimi samymi częstotliwościami czy pomiędzy 2.4 a 5 GHz również?