- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tryb Bridge w Funbox 10 jest tylko na porcie 4 ethernet. Co mi zostaje? Podwójne natowanie?
Cześć,
Mam FB10 i pytanie na temat trybu bridge - dostałem informację, że działa on tylko na porcie eth4 który jest portem 1Gbps co mija się z celem. Może ktoś podsunie jakiś pomysł na wykorzystanie łącza 8 Gbps ? ONT dowiedziałem się, że nie ma możliwości dostać jeśli mam łącze bezpośrednio na kablu orange lub śwatłowodu otwartego - tylko gdy dzierżawią. Zostaje chyba tylko opcja NATowania ?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tryb Bridge
Nie ma trybu bridge FB10: Rozwiązano: Tryb Bridge w Funbox 10
Pozostaje NATowanie.
Możesz wykorzystać łączę do wszystkiego, chyba wysycisz w speedtestach 🙂 ciężko będzie rozpędzić takie prędkości z powodów ograniczeń serwerów z których pobierasz lub traceroute poza siecią Orange gdzie Orange nie ma wpływu na transfer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tryb Bridge
@alayennapisał(-a)dostałem informację, że działa on tylko na porcie eth4 który jest portem 1Gbps co mija się z celem.
Podzielisz się informacją kto dysponował taką wiedzą?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tryb Bridge w Funbox 10 jest tylko na porcie 4 ethernet. Co mi zostaje? Podwójne natowanie?
Okej, masz ofertę biznesową? Bo wygląda na to że można mieć tryb bridge dla biznesu: Rozwiązano: Bridge w FB6/FB10 tylko w ofercie biznesowej i tylko w paczce L?
Jeśli oferta indywidualna to pozostaje podwójne natowanie jeśli zależy Ci aby mieć własny router i konfigurację bardziej indywidualną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@alayen poddaję pod wątpliwość info o porcie 4 i to Gbeth dla trybu bridge. Ni to logiczne , ni to praktyczne ...
Na jakiej Infoliniii pytałeś,??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tryb Bridge
@alayennapisał(-a)Osoba z infolinii technicznej orange. Pan był pewien.
Wielokrotnie słyszałem takie bzdury na infoliniach Orange, że wiarygodności tej informacji zbyt wielkiej nie przypisywałbym.
Na 100% nie ma trybu bridge w ofertach indywidualnych (z żadnym układem modemów/prędkości). Nie ma też w ofercie Orange ONT z portami eternetowymi szybszymi niż 1Gbps.
Napisz co próbujesz ogarnąć konkretnie (jaką umowę), może ktoś ma podobnie to się podzieli wrażeniami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tryb Bridge
Łącze jest biznes i bridge działa na wszystkich portach, oni nie mają pojęcia co mówią na infolinii, szkoda czasu na dzwonienie. Może ktoś zna jakiś model ONTA na sfp+, który by zadziałał z oltem orange?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tryb Bridge
Znaczy podłączanie własnego ONT jest niedozwolone według operatora. Najlepiej, żeby użyc tego trybu bridge i wkładki miedzianej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś