Tryb Bridge w Funbox 10 jest tylko na porcie 4 ethernet. Co mi zostaje? Podwójne natowanie?

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 0

Tryb Bridge w Funbox 10 jest tylko na porcie 4 ethernet. Co mi zostaje? Podwójne natowanie?

Cześć,

Mam FB10 i pytanie na temat trybu bridge - dostałem informację, że działa on tylko na porcie eth4 który jest portem 1Gbps co mija się z celem. Może ktoś podsunie jakiś pomysł na wykorzystanie łącza 8 Gbps ? ONT dowiedziałem się, że nie ma możliwości dostać jeśli mam łącze bezpośrednio na kablu orange lub śwatłowodu otwartego - tylko gdy dzierżawią. Zostaje chyba tylko opcja NATowania ?

Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

9 ODPOW. 9

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2398
  • 10489
  • 94

Tryb Bridge

Nie ma trybu bridge FB10: Rozwiązano: Tryb Bridge w Funbox 10

Pozostaje NATowanie.

Możesz wykorzystać łączę do wszystkiego, chyba wysycisz w speedtestach 🙂 ciężko będzie rozpędzić takie prędkości z powodów ograniczeń serwerów z których pobierasz lub traceroute poza siecią Orange gdzie Orange nie ma wpływu na transfer.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13880
  • 129

Tryb Bridge

@alayennapisał(-a)

dostałem informację, że działa on tylko na porcie eth4 który jest portem 1Gbps co mija się z celem. 

Podzielisz się informacją kto dysponował taką wiedzą?

• 3
  • 6
  • 0

Tryb Bridge

Osoba z infolinii technicznej orange. Pan był pewien. 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2398
  • 10489
  • 94

Okej, masz ofertę biznesową? Bo wygląda na to że można mieć tryb bridge dla biznesu: Rozwiązano: Bridge w FB6/FB10 tylko w ofercie biznesowej i tylko w paczce L?

Jeśli oferta indywidualna to pozostaje podwójne natowanie jeśli zależy Ci aby mieć własny router i konfigurację bardziej indywidualną.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15592
  • 64162
  • 825

@alayen  poddaję pod wątpliwość info o porcie 4 i to Gbeth dla trybu bridge. Ni to logiczne , ni to praktyczne ...

Na jakiej Infoliniii pytałeś,??

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8672
  • 35076
  • 293

Tryb Bridge

@alayennapisał(-a)

Osoba z infolinii technicznej orange. Pan był pewien. 

Wielokrotnie słyszałem takie bzdury na infoliniach Orange, że wiarygodności tej informacji zbyt wielkiej nie przypisywałbym.

Na 100% nie ma trybu bridge w ofertach indywidualnych (z żadnym układem modemów/prędkości). Nie ma też w ofercie Orange ONT z portami eternetowymi szybszymi niż 1Gbps.

Napisz co próbujesz ogarnąć konkretnie (jaką umowę), może ktoś ma podobnie to się podzieli wrażeniami.

• 3
  • 6
  • 0

Tryb Bridge

Łącze jest biznes i bridge działa na wszystkich portach, oni nie mają pojęcia co mówią na infolinii, szkoda czasu na dzwonienie.  Może ktoś zna jakiś model ONTA na sfp+, który by zadziałał z oltem orange?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 423
  • 1533
  • 4

Tryb Bridge

Znaczy podłączanie własnego ONT jest niedozwolone według operatora. Najlepiej, żeby użyc tego trybu bridge i wkładki miedzianej. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8672
  • 35076
  • 293

Tryb Bridge

ONT z sfp+? Po co sfp+ skoro już jest ONT? Np. ten model ONT powinien się nadać: LXE-010X-A. Nie ma sfp+, ale ma port 10Gbit.