06-01-2017
13:16
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
06-01-2017
13:16
Z jakimi wzmacniaczami sygnału wi-fi modem współpracuje?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE
Rozwiązanie:
14-05-2017
10:19
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
14-05-2017
1. Można Airboxa podpiąć jako modem USB pod jakiś router. Ważne, że trzeba wcześniej zapamiętać pin w airboxie lub mieć kartę bez pinu (w ofertach abonamentowych internetu mobilnego może być to trudne).
2. Airbox jest to przenośny router mobilny, zasilenie ma bateryjne, więc nie wiem jak można oczekiwać tak dużej siły zasięgu wifi. Jeśli sprzedawca takie złożył zapewnienie, i nie minął rok od zakupu, sugerowałbym skorzystanie z rękojmi ale w trybie nie naprawy, ale niezgodności towaru z umową/specyfikacją. Ważne w tym trybie, że urządzenie musiało być zakupione przez osobę prywatną (konsumenta), a nie na firmę.
3. Sugerowałbym jeszcze zmienić kanał albo przetestować działanie w domu wyłączając z prądu urządzenia elektryczne po drodze (także lodówkę, pralkę, itp). Być może coś w domu zakłóca sygnał. Czy taki sam zasięg jest gdzieś na otwartej przestrzeni? jeśli masz w domu antenę sat. lub do odbioru naziemnej telewizji, czy przeniesienie routera w przeciwległą część domu daje jakiś zysk na zasięgu wifi?
2. Airbox jest to przenośny router mobilny, zasilenie ma bateryjne, więc nie wiem jak można oczekiwać tak dużej siły zasięgu wifi. Jeśli sprzedawca takie złożył zapewnienie, i nie minął rok od zakupu, sugerowałbym skorzystanie z rękojmi ale w trybie nie naprawy, ale niezgodności towaru z umową/specyfikacją. Ważne w tym trybie, że urządzenie musiało być zakupione przez osobę prywatną (konsumenta), a nie na firmę.
3. Sugerowałbym jeszcze zmienić kanał albo przetestować działanie w domu wyłączając z prądu urządzenia elektryczne po drodze (także lodówkę, pralkę, itp). Być może coś w domu zakłóca sygnał. Czy taki sam zasięg jest gdzieś na otwartej przestrzeni? jeśli masz w domu antenę sat. lub do odbioru naziemnej telewizji, czy przeniesienie routera w przeciwległą część domu daje jakiś zysk na zasięgu wifi?
6 ODPOW. 6
19-01-2017
10:44
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
19-01-2017
10:44
Orange Airbox 2.0 - konfiguracja
Co moge zrobic z zasiegiem wifi od rutera airbx LTE ( MW40) ON NAWET NIE MA 15 METROW ZASIEGU I TRZEBA Z NIM CHODZIC OD POKOJU DO POKOJU A NAWET NIE MA WEJSCIA NA ANTENKE ZEBY WZMOCNIC SYGNAL
19-01-2017
10:53
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
19-01-2017
10:53
DO POPRZEDNIEGO KOMENTARZA Ja go mam w pokoju a zona juz w kuchni nie ma zasiegu i za co tu placic
14-05-2017
08:50
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
14-05-2017
08:50
Hm to jaki to dom skoro ma 15metrów?
U mnie airbox działa bez zarzutów
U mnie airbox działa bez zarzutów
14-05-2017
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
14-05-2017
1. Można Airboxa podpiąć jako modem USB pod jakiś router. Ważne, że trzeba wcześniej zapamiętać pin w airboxie lub mieć kartę bez pinu (w ofertach abonamentowych internetu mobilnego może być to trudne).
14-05-2017
12:02
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
14-05-2017
12:02
Zawsze można pomyśleć też o lepszym routerze jeśli to wchodzi w grę.
15-05-2017
11:07
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
15-05-2017
11:07
Orange Airbox 2.0 jak wzmocnić zasięg wifi?
Skoro temat został wskrzeszony - to może warto by było zachęcić autora do oznaczenia wpisu │ → Zaakceptuj jako rozwiązanie│, który (Jego zdaniem) okazał się najbardziej przydatny. Dzięki temu innym łatwiej będzie go odnaleźć .
Co Ty na to @albeert?