- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Witam
Po zalogowaniu się na Mój Orange
w zakładce zarządzanie WiFi zauważyłem dziwne urządzenie o nazwie device 6 w załączniku przesyłam zrzut ekranu
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mateuszdom7 w menu modemu wyszukujesz listę urządzeń aktywnych (warto sprawdzić jaki dostaje adres z DHCP). Zaznaczasz odłączenie tego nietypowego urządzenia i już. To ogólnie.
Jaki masz modem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nieznane urządzenie
Cześć @Mateuszdom7
Czy łączyłeś się w niedalekiej przyszłości z jakimiś urządzeniami poprzez WIFI Funboxa 6?
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nieznane urządzenie
Możliwe że tak tylko inne urządzenie zalogowane poznaje tylko tą nazwą mnie niepokoi ponieważ po wyszukanie tego Adresu MAC wyświetla się lokalizacja Tajwan
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nieznane urządzenie
@Mateuszdom7 Kamerka internetowa, lodówka, żarówka sterowana z apki, pralka itp...nawet odkurzacze 🙂
się logują do wifi..
Możesz usunąć urządzenie z poziomu menu modemu, zobaczysz czy się zaloguje.
Kiedyś nawet dekodery tak dziwnie były identyfikowane w sieci
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nieznane urządzenie
A mogę prosić i wskazówki jak to usunąć z opcji modemu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mateuszdom7 w menu modemu wyszukujesz listę urządzeń aktywnych (warto sprawdzić jaki dostaje adres z DHCP). Zaznaczasz odłączenie tego nietypowego urządzenia i już. To ogólnie.
Jaki masz modem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nieznane urządzenie
Problem rozwiązany
dziękuję bardzo za pomoc pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nieznane urządzenie
@Mateuszdom7wchodzisz na stronę Funboxa czyli 192.168.1.1 i logujesz się do Funboxa nazwa to admin a hasło to 8 pierwszy znaków klucza WI-FI znajdziesz go na spodzie modemu Funbox w polu klucz WI-FI. Po zalogowaniu jesteś na stronie głównej Funboxa czyli Zarządzanie - Ulubione przechodzisz do następnej strony czyli klikasz w strzałkę w prawo i przechodzisz do następnej strony czyli Sieć. W dziale Sieci masz kilka kafelek jak internet, TV, Telefon, Wi-Fi itd. W tym dziale masz 8 kafelek,, który nazywa się Historię podłączonych urządzeń. Klikasz w ten kafelek i masz całą historię podłączony urządzeń zarówno poprzez Wi-Fi jak i Ethernet. Tam masz historię połączeń kiedy były połączone w jakim dniu i w jakiej godzinie a także urządzenie i typ oraz masz też kosz aby usunąć dane urządzenie z historii podłączonych urządzeń. @Mateuszdom7 wyszukujesz urządzenie, które chcesz skasować i klikasz przy tym urządzeniu w kosz i usuwa Ci to dane urządzenie z historii. Nie masz już go dostępnego aż do ponownego połączenie się poprzez Wi-Fi.
Pozdrawiam 🙂
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »