Nie można wyświetlić tego widżeta.

Nieznane urządzenie

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 30
  • 0

Nieznane urządzenie

• Witam 

Po zalogowaniu się na Mój Orange 

w zakładce zarządzanie WiFi zauważyłem dziwne urządzenie o nazwie device 6 w załączniku przesyłam zrzut ekranu 

IMG_0296.png
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 41, Sternik Międzygalaktyczny
  • 13934
  • 57351
  • 691

Nieznane urządzenie

@Mateuszdom7  w menu modemu wyszukujesz listę urządzeń aktywnych (warto sprawdzić jaki dostaje adres z DHCP). Zaznaczasz odłączenie tego nietypowego urządzenia i już. To ogólnie.

Jaki masz modem?

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2642
  • 10871
  • 100

Nieznane urządzenie

Cześć @Mateuszdom7 

Czy łączyłeś się w niedalekiej przyszłości z jakimiś urządzeniami poprzez WIFI Funboxa 6?

Pozdrawiam 🙂

• 6
  • 30
  • 0

Nieznane urządzenie

Możliwe że tak tylko inne urządzenie zalogowane poznaje tylko tą nazwą mnie niepokoi ponieważ po wyszukanie tego Adresu MAC wyświetla się lokalizacja Tajwan 

• 13934
  • 57351
  • 691

Nieznane urządzenie

@Mateuszdom7 Kamerka internetowa, lodówka, żarówka sterowana z apki, pralka itp...nawet odkurzacze 🙂

się logują do wifi..

Możesz usunąć urządzenie z poziomu menu modemu, zobaczysz czy się zaloguje.

Kiedyś nawet dekodery tak dziwnie były identyfikowane w sieci

• 6
  • 30
  • 0

Nieznane urządzenie

A mogę prosić i wskazówki jak to usunąć z opcji modemu 

• 13934
  • 57351
  • 691

Nieznane urządzenie

@Mateuszdom7  w menu modemu wyszukujesz listę urządzeń aktywnych (warto sprawdzić jaki dostaje adres z DHCP). Zaznaczasz odłączenie tego nietypowego urządzenia i już. To ogólnie.

Jaki masz modem?

• 6
  • 30
  • 0

Nieznane urządzenie

Funbox 6

• 6
  • 30
  • 0

Nieznane urządzenie

Problem rozwiązany 

dziękuję bardzo za pomoc pozdrawiam 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2642
  • 10871
  • 100

Nieznane urządzenie

@Mateuszdom7wchodzisz na stronę Funboxa czyli 192.168.1.1 i logujesz się do Funboxa nazwa to admin a hasło to 8 pierwszy znaków klucza WI-FI znajdziesz go na spodzie modemu Funbox w polu klucz WI-FI. Po zalogowaniu jesteś na stronie głównej Funboxa czyli Zarządzanie - Ulubione przechodzisz do następnej strony czyli klikasz w strzałkę w prawo i przechodzisz do następnej strony czyli Sieć. W dziale Sieci masz kilka kafelek jak internet, TV, Telefon, Wi-Fi itd. W tym dziale masz 8 kafelek,, który nazywa się Historię podłączonych urządzeń. Klikasz w ten kafelek i masz całą historię podłączony urządzeń zarówno poprzez Wi-Fi jak i Ethernet. Tam masz historię połączeń kiedy były połączone w jakim dniu i w jakiej godzinie a także urządzenie i typ oraz masz też kosz aby usunąć dane urządzenie z historii podłączonych urządzeń. @Mateuszdom7 wyszukujesz urządzenie, które chcesz skasować i klikasz  przy tym urządzeniu w kosz i usuwa Ci to dane urządzenie z historii. Nie masz już go dostępnego aż do ponownego połączenie się poprzez Wi-Fi.

Pozdrawiam 🙂

• 6
  • 30
  • 0

Nieznane urządzenie

Dziękuję bardzo pozdrawiam 🙋‍♂️