- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niewykonana naprawa routera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
emar4 napisał(-a):
W sumie dobre pytanie. Router był resetowany przeze mnie jak i serwis do ustawień fabrycznych - nic to nie zmieniało. Zawsze mam wymuszony tryb LTE ponieważ tak muszę mieć aby karta rbm dobrze działała. Mam tą drugą kartę play-a która może pracować w 3G tylko że wyczerpałem limit i mam ograniczoną prędkość do 1 Mb/s. Nie wiem czy ta prędkość wpłynie na rozłączenie się, ale wieczorem sprawdzę osobno na LTE i 3G i dam znać.
Sprawdziłbym jeszcze specyfikacje urządzeń i częstotliwości przez nie obsługiwane. Możliwe, że router łączy się z innym trybem LTE i tu może być problem z BTS. Ale to już pytanie do PLAY...
PS. Tam nie mają forum, że tu piszesz ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja obstawiam usterkę modułu wi-fi, częsta przypadłość, po taniości router z AP klient kupić i spiąć to kablem razem, jak poszukać na Allegro to max 50zł dobry Router da się kupić używany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
emar4 napisał(-a):
Nie wiem czy dobrze mówię, ale co ma do rzeczy moduł wifi? Internet rozłącza niezależnie czy jest się połączonym przez wifi czy przez kabel. A router jakiś w domu mam więc mogę sprawdzić.
@emar4 Masz racje coś nie doczytał @Anonim
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest też opcja podmiany Routera, pełno tego na Allegro, ja do tych co dają operatorzy nie mam przekonania, awaryjne/soft z bugami/kiepskie wi-fi.
Edit:
Być może trochę zmęczony bo po nocnej (wczoraj) jeżdzie, ale te Routery od Orange średnio lubię 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A więc pobierałem przez kartę play-a, miałem tryb tylko LTE i połączenie zerwało się podczas pobierania. Ustawiłem tryb 3G i wszystko działa dobrze. Nie wiem tylko czy było to miarodajne z racji na ograniczoną prędkość 1 Mb/s.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
LTE w Play często jest przeciążone (za dużo połączeń), sesje są przerywane, 3G mniej używa, tu akcent na rozmowy bardziej, transfer jest słaby, więc możliwe że Router jest ok, winny Operator.