- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,
Mam problem z routerem Funbox 2.0. Mam nowy rejestrator NVR Hik-Vision, ale nie mogę go podłączyć do chmury Hik-Connect, ponieważ jest cały czas w trybie offline. Próbowałem odblokować porty (80, 8000, 554), ale router gubi ustawienia. Również nie działa mi skonfigurowany DDNS, przestały mi działać indywidualne podglądy kamer.
Wchodzę w zakładkę Zaawansowane -> Konfiguracja sieci -> DHCP
albo Zaawansowane -> Konfiguracja sieci -> NAT/PAT nie mogę w tych miejscach niczego wprowadzić, wszystkie pola mam szare. W podglądzie "moja sieć" nie pokazuje żadnych urządzeń, internet, TV, telefon jako nieaktywne.
Próbowałem przestawić zaporę w tryb zaawansowany i tam wprowadzić porty, ale ping z zewnętrznej strony pokazuje mi, że porty dalej są zamknięte.
Gdy przechodzę do 192.168.1.1 w trybie IE tylko raz udało mi się dodać porty, ale mam wrażenie że router gubi konfigurację. Resetowałem i przywracałem do ustawień fabrycznych router, bez zmian.
Czy ktoś ma jakieś pomysły/rozwiązanie?
Zadzwoniłem na infolinię, przemiła pani niby odblokowała wszystkie porty, to widzę że niektóre kamery zdalnie przez aplikację (Yoosee, tanie chińczyki).
Jednakże NVR do Hik-Connect dalej nie mogę połączyć, z rejestratora nie działa mi port 8000, nie łączy DDNS (błąd połączenia). Zależy mi na zdalnym podglądzie rejestratora z aplikacji oraz na chmurze HIK.
Zakładka DMZ w Funboxie zawiesza się i jest biała strona.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No cóż, w takim razie, zwłaszcza jeśli FB2 pokazuje że "nie ma internetu" mimo że go ma, to musi on być zepsuty. Naleganie na wymianę na nowszy model ma sens.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niemożność odblokowania portów w FunBox 2.0
Próbowałeś z incognito lub innej przeglądarki ustawić DMZ aby nie było tej białej strony?
Jeszcze jest aplikacją Mój Funbox na smartfona ale obawiam się że może pozwolić tylko na podstawowe ustawienia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Hawert W jakim trybie masz ustawione połączenie z Internetem, IPv6 czy IPv4? Nie użyjesz funkcji DMZ w trybie IPv6.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Objawy typowe dla IPv6. Wymuś IPv4.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Znajomy ogarnięty w teleinformatyce wpadł dzisiaj, pogrzebał i Hikconnect ruszyło.
Ale w samym Funboxie 2.0 nie działa połowa funkcji, m.in. nie pokazują się przyciski w ustawieniach Wifi, nie widać urządzeń, nie da się przypisać statycznego adresu do MAC bo pola są szare i w żadnym miejscu nie działa lista rozwijana. Bloatware w urządzeniu?
Da się coś z tym zrobić? Gdyby nie IPTV to bym podłączył Archera D5 zamiast FB, na próbę włączyliśmy w nim DHCP (bo teraz robi za bridge w salonie) to od razu wyłapywał wszystkie urządzenia w domu (około 40) + widział wszystkie porty DVR.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żeby aplikacja Hik-Connect działała to nie potrzeba do routera zaglądać. Jak ktoś ogarnął to nie ma potrzeby pisać jak to zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Hawertnapisał(-a)...
Bloatware w urządzeniu?
...
Nie, po prostu nie rozumiesz odpowiedzi które tu dostajesz i je ignorujesz. Jeśli czegoś nie rozumiesz to pytaj. Mogłeś też swojego lokalnego specjalistę przycisnąć.
Wymuś sesje PPPoE w adresacji IPv4. Następnie zresetuj FB2.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IPv4 jest przez cały czas wymuszone, FB2 był resetowany podczas przekładki w szafce rack.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Hawertnapisał(-a)IPv4 jest przez cały czas wymuszone
...
Pokaż.