- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Livebox, problem z zasięgiem oraz rozłączanie z urządzeniami
Ale co według Ciebie będzie lepszym rozwiązaniem ? W sobotę pójdę i zdam relację, bo szczerze 4 złote na miesiąc to obecnie żaden koszt.
Dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem i udzielanie odpowiedzi 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Asansiasz generalnie, FB to lepszy modem i stabilniejsze wifi, choć nie wiemy jaki teren chcesz pokryć i czy nie będziesz i tak musiał postawić dodatkowego doświetlającego dalsze miejsca AP
To już jednak kwestia pomiarow wifi na miejscu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Asansiasz może ostatnie zdanie w poście @agat13 Livebox, problem z zasięgiem oraz rozłączanie z urządzeniami - Nasz Orange będzie u Ciebie najlepszym rozwiązaniem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A poprawę stabilności działania ? U mnie jest problem, że czasami ma nawet problem z parowaniem. U mnie był główny problem z 6 głowicami, gdzie tym sterowała bramka, ale samo parowanie bramki i liveboxa to też była droga przez mękę (być może wina bramki, bo inna już działała,średnie aplikacje mają), ale mimo to czuję że mój livebox nie jest idealny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Asansiasznapisał(-a)Witam
Mam problem z Liveboxem 2.0. Dosyć często zdarza się sytuacja, kiedy muszę restartować router ponieważ, czy telefon czy telewizor traci połączenie z routerem chociaż po kablu wszystko działa znakomicie to raz, a po drugie zasięg tego routera jest mały. Miałem też problem z parowaniem inteligentnych głowic termostatycznych co za tym idzie musiałem je zwrócić i twierdzę, że też jest to wina routera
Czy na ten moment Orange oferuje inne routery nawet za dopłatą do abonamentu zamiast Livebox ? Czy lepiej będzie coś kupić na własny rachunek ?
Pozdrawiam
Zdecydowanie lepiej coś kupić na własny rachunek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Asansiasz Wifi obu modemów się różni .....póki nie spróbujesz, się nie dowiesz, ale nawet zmiana modemów nie patrząc na wifi jest polecana...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybierz nowszy sprzęt. 👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tolek @agat13 @slav72 @j131 i przepraszam jeśli kogoś nie oznaczyłem. Byłem w salonie i niestety jedyna opcja to Livebox za Livebox. Funbox możliwy jedynie przy dokupieniu telewizji (a nie chcę na kablu przy 20Mbs).
Co polecacie zakupić sprawdzonego ? Najwyżej odeślę w ciągu 14 dni jeśli nie będę widział poprawy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Asansiasz czyli jak wyżej pisałam - nie zawsze jest ta wymiana na życzenie. Przy gołej neośce z tą prędkością jest niedostępna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś