- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kupno nowej karty sieciowej
Cześć odkąd mam Orange, co jakiś czas mam problemy z Internetem. Dzwoniąc na infolinie, mila pani czy pan zawsze informowała mnie, ze u nich wszystko ok. Problem sam rozwiązywał się i później wracał po kilku tygodniach/miesiącach. Dzisiaj jak w ciągu ostatniego miesiąca internet tradycyjnie mulil. Przeniosłem komputer do drugiego pokoju, gdzie mam router Funbox 2.0 żeby podpiąć go przetestowac po kablu i przez moj tp link. Czary mary i internet sie naprawił, można bylo normalnie korzystać z niego i przez kabel (troche lepiej) i przez tp link. Przenioslem komputer z powrotem do mojego pokoju i dalej chodzil bardzo dobrze przez kilkadziesiat minut. Korzystanie z internetu w telefonie czy nawet telewizorze potrafi mocno zamulić caly internet.
Tyle przynudzania, czy kupno karty sieciowej usb z obsługą pasma 5Ghz może pomóc w moim problemie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobry router to podstawa, potem można myśleć o paśmie 5GHz, ja mam TP-Link Archer C20 , co podłączę na jedno czy drugie pasmo to jest szybko i bez przymuleń, dobre karty sieciowe wi-fi na usb są drogie (od 100zł wzwyż), te tańsze to szkoda zachodu.
Edit:
Dodam że u ciebie trzeba by zainwestować w taki router jak mam i AP klient na nim włączyć, spiąć to z tym co masz kablem, dopiero karta wi-fi na usb 5Hgz będzie miał sens, tak jak teraz to gwarancji na pożądany efekt nie dam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybacz, ale jestem noga. Kupić sensowny router np ten co ty masz, podlaczyc go kablem do funboxa i kupic nowa karte sieciowa do komputera?
Sygnał musi przebic sie przez sciane nośną i działową, czy te malutkie urządzonka daja rade czy lepiej szukać czegoś z anteną?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@SuarMoże taka zabawka jak testował kolega @Misiek62 https://nasz.orange.pl/t5/Modemy-i-routery/Wi-Fi-Extender-Plus-dzięki-niemu-poprawisz-dostępność-Int...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nic ci tam sensownego nie dadzą, jak chcesz mieć szybką sieć po wi-fi to musisz zainwestować, będzie bez przymuleń i prawidłowy zasięg po wi-fi, to co masz od Operatora ma wi-fi na siłę dodane, nikt tego nie chwali.