Funbox 7

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Funbox 7

Koszt kabla LAN to grosze... Bez przesady, żeby liczyć na operatora w takiej kwestii....

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

Funbox 7

@McLuskynapisał(-a)

...

PS. Miałem tu stare konto, ale nie mogłem się zalogować. 😞

Skontaktuj się z Zespołem, pomogą.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 426
  • 1540
  • 4

Funbox 7

Minusy: na mój gust zabrakło niestety wejścia USB. Dołączono również bardzo krótkie kable, 150 cm kabla ETH to przesada. Jak mam ustawić Funboxa z dala od monitora czy głośników, skoro wasz kabel na to nie pozwala?

Na allegro znajdziesz skrętkę kat. 6 za 1 zł/metr, dolicz do tego kilka złoty za wtyki. Operator daje taki kabel bo uważa że stawiasz funboxa blisko dekodera/komputera

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 7
  • 0

Funbox 7

No kabel mogę sobie zawsze dokupić tylko po co, skoro wszystko co potrzebuję do usługi powinienem dostać od operatora?

Od T-Mobile kabel ETH i ten biały miałem o pół metra dłuższy i akurat wystarczało na ułożenie na szerokim biurku - tak jak chciałem. Teraz jest wszystko ponaciągane na styk, bo w Orange pół metra kabla żałują. 😛

• 2842
  • 12101
  • 74

Funbox 7

@McLuskyMnie przekonałeś. Nie pozostaje Ci nic innego, jak wrócić do poprzedniego operatora. 

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 32
  • 0

Funbox 7

Pytanie - czy FB 7 to GPON czy XGS-PON? 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 426
  • 1540
  • 4

Funbox 7

@Jarek9008napisał(-a)

Pytanie - czy FB 7 to GPON czy XGS-PON? 

GPON 2.5 Gbps

• 2842
  • 12101
  • 74

Funbox 7

Nie mam pojęcia jaki rodzaj chłodzenia jest waszych Funbox'ach, ale odchodzi się od chłodzenia aktywnego w tego typu urządzeniach. Pasywne chłodzenie na dłuższą metę działa lepiej. Łatwiej i taniej jest dostawać elementy dyskretne do wyższych temperatur, niż zbierać kurz 24H 7dni w tygodniu.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

Funbox 7

@atlas_cudow masz rację, gro sprzętów ma teraz pasywne chłodzenie, temperatury są wyższe, ale kurz się tak nie zbiera, nawet 90"C to nie katastrofa, układy scalone wytrzymałość mają większą 😎

• 2842
  • 12101
  • 74

Funbox 7

Kiedyś czyściłem router 5G HTC. On ma właśnie chodzenie aktywne. Ile on miał kurzu... Normalnie dywan...