- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 - włam na firmware? Co zrobić?
W gry nie gram. Korzystam tylko z przeglądarki.
Jeśli chodzi Ci o to czy instalowałem jakąś aplikację po wyzerowaniu dysku, to odpowiedź brzmi nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
to mega strange things się u Ciebie dzieja
nie zrozum mnie zle nie chcę być niegrzeczny ale uważam że to raczej problem po Twojej stronie
liczę jednak, że mogę się mylić i oby Ci ktoś pomógl znależć fixa tej sprawy, good luck
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tyle to też wiem, ale nikt nie potrafi mi nic podpowiedzieć. Dlatego jestem tutaj na forum. Problem zaczął się po instalacji Ubuntu 18.04 na jednej z maszyn. Podejrzewam, że padłem ofiarą ataku Meet in the middle mimo, że weryfikowałem obraz iso.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
sniffuj pakiety z tego kompa może to naprowadzi Cię na jakiś trop
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A czy Orange może od swojej strony śledzić ruch ode mnie wychodzący i zweryfikować co się dzieje?
P. S. Czy jeśli zresetuję ONT Huawei hg8010hv3 to przestanie łączyć soę z siecią Orange? I tak to nic nie pomoże ale pytam z ciekawości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrek94 napisał(-a)
Huawei Hg8010hv3. Czy jeśli wykonam reset do fabrycznych urządzenie przestanie łączyć się z siecią orange?
@Piotrek94 teoretycznie nie. A po co wykonujesz reset??
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrek94napisał(-a)A czy Orange może od swojej strony śledzić ruch ode mnie wychodzący i zweryfikować co się dzieje?
P. S. Czy jeśli zresetuję ONT Huawei hg8010hv3 to przestanie łączyć soę z siecią Orange? I tak to nic nie pomoże ale pytam z ciekawości.
A zresetować w jakim sensie? Bo jak odłączyć i podłączyć do prądu to możesz bez problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrek94napisał(-a)A czy Orange może od swojej strony śledzić ruch ode mnie wychodzący i zweryfikować co się dzieje?
Orange śledzi twoje działania w sieci. Jest też Tarcza od Orange, jako zabezpieczenie, jeśli coś wykryje to są powiadomienia, na Linux widocznie to nie działa, zmień dystrybucję Linux, posłuchaj też rad @Piotrekk85 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 napisał(-a)
@Piotrek94 teoretycznie nie. A po co wykonujesz reset??