Nie można wyświetlić tego widżeta.

Funbox 6 nie działa wifi 2,4

ROZWIĄZANE

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29507
  • 271

@Bruneros  tak jak piszą koledzy, spróbuj ponownej wymiany, albo masz pecha albo trafiasz na modele z tej samej serii (i uszkodzenie posiada cała partia, o czym wspomina @agat13 ). Osobiście nie sprawdzę tego fizycznego przycisku wifi na modemie (przebywam poza miejscem zamieszkania) ale sprawdź jeszcze w menu FB6 konfigurację USB jakie masz oznaczone aktywne 2.0 czy 3.0 (spróbuj przestawić na 2.0, choć wątpię aby miało to znaczenie). Podaj nr softu funboxa.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2315
  • 8788
  • 33

@Brunerosnapisał(-a)

Ponieważ jednak tych smart gadzetów mam dość sporo

to jeden więcej nie zrobi Ci różnicy.

Kup sobie prawdziwe WiFi i przestań kopać się z funboksem.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6374
  • 26055
  • 216

@Bruneros 

Podbijam to co napisał @pirenej . Ostatnio zdecydowałem się na podobny krok i nabyłem drogą kupna system Deco X60. Powiem tak: no może nie było to najtańsze rozwiązanie, ale różnica jeśli chodzi o komfort i niezawodność działania jest warta każdych pieniędzy. To nie jest dziesięć razy lepsze: to po prostu działa absolutnie perfekcyjnie. Te wbudowane WiFi w modemach operatora to jest jakiś żart, nie ma żadnego sensu sobie nimi zawracać głowy i szarpać nerwów.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2315
  • 8788
  • 33

Podbijam to co napisał @j131 . Zrobiłem to samo co on, ale już dawno, więc mam starsze Deco M5 Plus. Monitoruję ceny nowszej serii i gdy przyjdzie pora, podmienię jednostkę główną na którąś  X-. I tu jeszcze jeden atut - sieć można rozbudowywać, modyfikować i zestawiać z urządzeń niekoniecznie  tej samej generacji. Oczywiście, Deco nie jest jedyne, są też rozwiązania innych producentów, niektóre nawet lepsze.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 29
  • 1

Dzień dobry, okazało się że server NAS ktory był obok routera i został lekko przestawiony powodował zakłócenia sygnału. po przestawieniu urzadzeń wszystko wróciło do normy i wrocił zakres wifi 2,4.