- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 / modem USB
@motomouse Jak masz Pro to jeszcze większa komplikacja. Ja jadę na AP od Unify i również rozważam ten failover głównie dla Smart Home.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 / modem USB
@agat13napisał(-a)@motomouse hihi, mam kilka LTE na zbyciu...chętnie dam na testy
Dzięki za ofertę, ale wolałbym nie strzelać na ślepo 😉 Nie chcę inwestować też w ten PoC za dużo czasu ... Niemniej jednak przemyślę sprawę i w razie czego się odezwę.
A FB6 fajnie się rozkręca - po dobie działania SMART'a tak wygląda moje WiFi 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 / modem USB
@motomouse https://www.tp-link.com/pl/business-networking/vpn-router/er605/#overview i jakiś AP wyłącznie na potrzeby SH (wszystkie urządzenia IoT do osobnej sieci). Wyjście z takiej sieci będzie przez WAN (FB6) lub przez USB (modem LTE). Pozostaje rozważenie gdzie umieścić HA.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 / modem USB
@Samotnick Jak to zrobić korzystając z dodatkowych szpejów to wiem 😉 - i tak jak napisałem, zrobiłbym to raczej na Unify ( lub w ostateczności Mikrotik ) - kaprys jednak kieruje mnie w stronę jednego urządzenia które i tak muszę mieć ( czyli Funbox 6 ) z ewentualnym dodatkiem w postaci modemu USB ... Ale dzięki za podpowiedzi - swoją drogą TP-Link ma u mnie prawie dożywotnego bana 😄
@agat13 No co mam zrobić jak nie mogę na razie narzekać ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 / modem USB
@motomouse Prędzej spodziewałbym się udostępnienia trybu bridge w FB niż obsługi modemów LTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 / modem USB
Dodanie obsługi modemów to dla Orange potencjane kłopoty i marketingowa porażka. Osobiście mam łącze backupowe oparte na tp linku. Już co najmniej 3 razy się przydało...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »