- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 - mniejsze prędkości po Wi-Fi niż Funbox 3. Czy tak ma być?
Tak wiem . Zmiana z auto czy wybranie kanału nie pomaga.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim tu teraz @wolfheart bardziej się rozchodzi o prędkości po wifi na kompie z kartą ax.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeszcze jeden temat. Zadzwoniłem do sąsiada i spytałem go o jego prędkości. Powiedział że jak mu założyli internet to na funbox 6 jego Acer średni gamingowy laptop robił około 350 mb/s - 370mb/s po wifi a ma pokój oddalony o routera jakieś 10-12 m . Teraz zrobił testy stojąc od routera 3m i wyniki jakie uzyskiwał nie przekraczały 230 mb/s. Funboxa ma ustawionego tak jak dostał i nie dzielił pasm.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wolfheart to faktycznie słabe osiągi, właśnie sprawdziłem u mnie speedtest pro: średniak samsung a40 237 Mb, wyższa półka samsung s20 598 Mb.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No sam widzisz. A ktoś może stanąć obok funboxa 6 z laptopem i zrobić test po wifi i podać wyniki?
Teraz zrobiłem kilka testów i max to 319 mb/s po wifi
Slav72 możesz sprawdzić ustawienia funboxa i specyfikację routera u siebie a dokładnie zakładkę wifi w informacjach systemowych i wkleić screena z ustawień?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wolfheart dziś nie dam rady, nie mam dostępu do kompa (żonka siedzi i coś działa, sam rozumiesz 😉) ja piszę z telefonu, spróbuje jutro wrzucić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki bardzo. Porównałem ale mam to samo.
Zrobiłem jeszcze kilka testów . Wpisałem w przeglądarce hasło speed test a po ukazaniu się stron wchodziłem po kolei na każdy speed test. Na wszystkich wyniki były bardzo podobne czyli powiedzmy 200-250mb/s ale tylko na jednym chyba speed test.net.pl wychodziły ponad 500mb/s.
Tam gdzie się dało zmieniałem serwer zawsze na ten sam.
Powtórzyłem że dwa trzy razy i zawsze Poland 500mb na tym teście.
Może na forum jest lub czyta ktoś z Orange i może mógłby się odnieść do tej sytuacji.
Pewnie gdyby nie przypadek z problemem podłączenia dekodera od Orange , nie zauważyłbym problemu z wifi.
O tym nie pisałem bo już częściowo temat rozwiązałem i to nie ten dział , ale i tak problem zacinających się whd80 pewnie część z Was zna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wolfheart problem z prędkością wifi to jakby druga odsłona wifi. Jeśli dekoder działa poprawnie to znaczy, że rozdzielenie pomogło. Teraz speedtest. Jedynym słusznym jest https://pro.speedtest.pl/
Najlepiej z programu zainstalowanego na kompie. Sprawdź po kablu i po wifi i wrzuć screeny. Ważne, aby dekoder był odłączony i reszta urządzeń również. Ma być tylko komp pomiarowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak wiem. Pisałem że na moim laptopie i na laptopie serwisanta robiliśmy właśnie te testy na prospeed zainstalowanym . On miał założone konto. Mam podłączone w sumie 2 dekodery po lanie i 1 po WiFi. Na czas testu były odłączone. A najlepsze jest to że ten po WiFi działa bez problemu a te na lanie albo się resetują albo podczas przełączania kanałów czarny ekran i przez kilka minut beż odpowiedzi. A jak spauzujesz jakiś program i po chwili wrócisz do oglądania go dalej i chcesz przełączyć na inny program to tez czarny ekran. Normalnie ręce opadają . W menu serwisowym obu dekoderów lan wszystko ok