- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3 - problem z włączeniem
Witajcie,
Posiadam Funbox 3.0 i mam problem przy włączaniu urządzenia. Za każdym razem jak z jakiegoś powodu restartuje funboxa to włącza się kilka minut. Wisi w momencie jak już świecą się na zielono wszystkie wymagane diody (wifi, internet, światłowód) oprócz zasilającej. Taki stan trwa kilka minut. Nic nie działa w tym momencie (wifi itp). Po kilku minutach zaświeca się dioda zasilania i funbox ożywa. Niestety w dn. dzisiejszym przez 30 minut sytuacja się nie zmieniła i tak go zostawiłem wychodząc z domu. Funbox wisiał na stanie jak wyżej opisałem. Czy jest to znany problem? Można to jakoś rozwiązać czy zostaje już tylko telefon do Orange i wymiana urządzenia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85Każdy router czy TV LED będzie już działał przy 55 V a tu jest inny problem ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ptasiekkI jak wymieniłeś router ? @Piotrekk85 Jeśli świecą się wszystkie diody oprócz zasilania to nie wina zasilania jak myślisz ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Router jeszcze nie jest wymieniony. Wróciłem w niedzielę do chałupy i działał więc nie mam ciśnienia na wymianę ale to zrobię. Mam nadzieję, że w tym tygodniu. Ciekawe jest to, że jak się już włączy działa bez zakłóceń. Nie wiesza się. Zapominam o jego istnieniu. Jedyne co mnie boli w Funbox to bardzo słabe radio. Gdyby była taka możliwość to zrezygnowałbym z niego na rzecz innego sprzętu.
@Piotrekk85 Napięcia sam nie sprawdzę. Wcześniej problemów nie było. Pod tą samą listwę podłączony jest D-Link Corv i nie ma żadnych problemów z działaniem. Włącza się normalnie. Sam PowerLine też nie zakłóca pracy Funboxa bo jakiś czas temu robiłem eksperyment, że na czas włączenia Funboxa odpinałem D-Linka i nadal włączenie było bardzo długie. Jak będę miał wolną chwilę to postaram się przepiąć gdzieś indziej Funboxa i zobaczymy czy coś to zmieni. Chyba, że za niskie napięcie mogło uszkodzić Funboxa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ptasiekkJak już to bardziej podejrzewam uszkodzenie samego zasilacza od FB niż problem z siecią elektryczną
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim To muszę chyba sprawdzić jaki jest tam zasilacz. Może mam taki w "kolekcji". Nie zmieni to faktu, że wymienię całego FB ale zaspokoję swoją ciekawość.