Funbox 3 dzień i noc trzeszczy nie do wytrzymania

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 8
  • 0

Zacznę od początku, około trzy miesiące temu podłączyłem światłowód z nowym sprzętem. Jest to Fun Box 3.0 jak się go podłączy do prądu po kilku minutach wydaje dźwięk trzeszczenia i tak co jakiś czas, naj gorzej jest w nocy choć jest całkiem odłączony wydaje głośne trzaski 1, 3, 5 godzina, nie idzie spać. Już to zgłaszałem wymienili na inny Fun Box 3.0 nic to nie dało dalej to samo. Wcześniej miałem Fun Box 2.0 nie było żadnego problemu. Dodam że nie będę wymieniał co tydzień sprzętu. Co mam zrobić? 

21 ODPOW. 21

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15766
  • 65109
  • 838

@Roobert  modem do wymiany. Zgłoś to na infolinii i niech wprowadzą zlecenie wymiany w salonie. To konieczne, bo salon może nie chcieć wymienić tak bez podkładki 

Wymień z zasilaczem, bo może to kwestia kostki i koniecznie sprawdź jakie masz napięcie w gniazdku elektrycznym

• 5
  • 8
  • 0

Wątpię czy ma to coś z wspólnego z napięciem, po pierwsze są problemy gdy jest podłączony i odłączony od prądu. Po drugie miałem podobne modemy takie jak Fun Box 2.0 i problemu nie było. Już raz wymieniali. Dzięki za odpowiedz. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9138
  • 37120
  • 313

@Roobertnapisał(-a)

...

są problemy gdy jest podłączony i odłączony od prądu. 

...

Serio, urządzenie odłączone od prądu nie może wydawać żadnych dźwięków. Poszukaj innego źródła.

Po drugie: NIE wyłączaj rutera z prądu, nie powinno się tego robić nigdy. Prowokujesz sobie problemy z połączeniem na własne życzenie.

• 5
  • 8
  • 0

Na noc odłączam od prądu, po pierwsze i tak nie jest używany po drugie nie chce żeby doszło do pożaru po przegrzaniu rutera.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9138
  • 37120
  • 313

FB3 nigdy się nie przegrzewa. Ale niech ci będzie, wyłączaj sobie jeśli ci to poprawia poczucie bezpieczeństwa. Natomiast nie wciskaj tu kitu że ci urządzenie odłączone od zasilania hałasuje, bo w to niepoważne.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1610
  • 6641
  • 62

@Roobert  fizycznie jest nie możliwe żeby wydawał jakiekolwiek dźwięki bez prądu wyłączony. Jakie przegrzewa, on jest zaprojektowany do ciągłej pracy, to tak jak byś odłączał lodówkę. Nie stoi czasem zbyt blisko innego urządzenia elektrycznego? Może to ono "wydaje te dźwięki"? 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3167
  • 16773
  • 84

@Roobertnapisał(-a)

Zacznę od początku, około trzy miesiące temu podłączyłem światłowód z nowym sprzętem. Jest to Fun Box 3.0 jak się go podłączy do prądu po kilku minutach wydaje dźwięk trzeszczenia i tak co jakiś czas, naj gorzej jest w nocy choć jest całkiem odłączony wydaje głośne trzaski 1, 3, 5 godzina, nie idzie spać. Już to zgłaszałem wymienili na inny Fun Box 3.0 nic to nie dało dalej to samo. Wcześniej miałem Fun Box 2.0 nie było żadnego problemu. Dodam że nie będę wymieniał co tydzień sprzętu. Co mam zrobić? 

Sprzęt odłączony od prądu, nie ma prawa wydawać żadnych dźwięków 😃

Może coś innego hałasuje 🤔

Bywa że myszy 😎

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 497
  • 2922
  • 0

@Roobertnapisał(-a)

😎

Odłączony od prądu oznacza, że wyjmujesz wtyczkę czy zasilacz? Bo może to zasilacz brzęczy?

• 5
  • 8
  • 0

Tutaj jednak się dużo nie dowiem. Jeśli sam przez kilka dni tego nie wyjaśnię został tylko jeden sposób ale to zostawię dla siebie.