- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 - koniec z własnym routowaniem ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od kilku dni jestem nieszczęśliwym posiadaczem funboxa 3.0, zasięg słaby, pasmo 2,4 Gh powolne i brak możliwości wymiany routera. Przeczytałem cały wątek i widzę że Orange nie ma zamiaru pomóc swoim klientom choć wymagałoby to od nich jedynie odrobiny dobrej woli, opcja Bridge w funboksie lub możliwość wymiany funboksana na inny ONT. Cóż jednego jestem pewien Orange Światłowód to nie jest coś co można polecić bardziej wymagającemu klientowi, szkoda że uwierzyłem koledze pracującemu w tej firmie który przekonywał mnie że wymiana routera jest możliwa. Wielki minus dla Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piszecie, że router musi obsługiwać VLAN-y. Ja chcę tylko internet bez żadnych TV i telefonu. Mam router TP-LINK W9980, który nie ma VLANów ale ma możliwość ustawienia VLAN ID. W tym przypadku 35. Czy to wystarczy abym mógł go podpiąć pod ONT i będzie działał bez obsługi dodatkowych VLAN-ów? Powtórzę , że chcę tylko Internet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam nadzieję, że jak najszybciej Funbox 3 otrzyma możliwość pracy wyłącznie jako modem ONT i możliwość podłączenia zewnętrznego routera. Funbox 3 działający jako router to porażka. Zainstalowany procesor i ilość pamięci nie pozwalają na płynną pracę w bardziej złożonej sieci domowej. Zasięg WiFi jest tragiczny. Przy podłączeniu kilku urządzeń router zaczyna się dusić. Mam obecnie podłączone pod WiFi: 4 smartfony, 2 tablety, drukarkę atramentową, Xboxa i laptop a po kablu 3 PC, drukarkę laserową, TV i amplituner. Mój router w odróżnieniu do Funbox 3 doskonale sobie z tym radził.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@RadiTu znajdziesz odpowiedź https://trzepak.pl/viewtopic.php?t=51177
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ludzie myślą, że router ma tylko udostępniać internet, ale tak naprawdę jak sama nazwa mówi router zajmuje się przede wszystkim routingiem, to centrum gdzie zarządzamy naszą siecią. Mój router obsługuje do 300 000 sesji danych. A ile pociągnie Funbox? Gdzie QoS?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wiem. Znam ten opis. Ale mi chodzilo o to czy router tp-link w9980 obsluzy mi sam internet bez voip i tv bo ich nie chce. Chodzi mi o sam internet. Czy ten model wystarczy podlaczyc do ONT bez zadnych switchy gdyż moim zdaniem do samego netu wystarczy w nim obsluga jednego VLAN ID.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@RadiJak ma port wan to tak http://www.tp-link.com.pl/resources/simulator/TD-W9980(UN)/index.htm
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Remi
to uda się coś z tym bridge ? czy możemy zapomnieć o Funbox 3.0 aby działał w tej opcji,,, bo temat się ciągnie i nic z tego nie wynika